"Aruncăm în aer tot ce am realizat". Gabriela Firea, mesaj EXPLOZIV în războiul din PSD

 
Cutremur în PSD
Cutremur în PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea revine cu un mesaj surprinzător în războiul din interiorul PSD. Firea îi reproșează, în premieră, șefului de partid, Liviu Dragnea că nu s-a consultat cu ceilalți lideri la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. "Asta ne-ar fi ferit de cele două crize politice", spune Gabriela Firea.

Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice, scrie Gabriela Firea. "Au greșit amândoi", precizează primarul general al Bucureștiului.

Mesajul primarului general este mai nuanțat decât cel transmis în urmă cu două zile când cerea urgentarea CEX-ului și părea că se află cu toate armele în tabăra Dragnea. Acum Firea face apel la compromisul între premier și șeful PSD.

Gabriela Firea recunoaște că tensiunile din PSD, care au escaladat la începutul anului 2018, au dus la "împartirea în tabere, grupări, zone de interes".

"A fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice", este acuzația adusă în premieră de Firea lui Dragnea.

Firea îi amintește premierului Tudose că "a știut când a fost numit care era structura guvernului". "Dacă nu-i plăcea „Trabantul", cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o „Dacie", de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiția creșterii economice", arată Firea.

Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare, mai scrie primarul Capitalei: "Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări".

Cum se împart taberele în PSD înainte de marea confruntare Dragnea-Tudose. Scor: 20 la 20

Mesajul complet al Gabrielei Firea:

"In familia politica ar trebui ca sarcinile sa fie impartite asumat ca in familia de acasa. Cu sinceritate si ganduri bune. Dar, din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De impartirea in tabere, grupari, zone de interes. Gresit! Am câștigat împreună alegerile și am obținut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncam in aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetățenii, cei care ne-au acordat încrederea și ne-au votat.
Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice! Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!
A fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice.
De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul", cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o „Dacie", de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiția creșterii economice. Și nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii așteaptă foarte mult de la noi.


Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români. Să accepte că depind unul de celălalt. Așa e în democrație: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcționa fără o majoritate parlamentară.
Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare. Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligație în primul față de cetățeni și apoi față de partid.
Structura politică a guvernului o stabilește Coaliția majoritatii parlamentare iar modul de funcționare îl stabilește premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să își înțeleagă competențele în această echipă.
Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică și deloc susținere pentru proiectele bucureștenilor. Prea multe orgolii si temeri politice ca motivatii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Asa nu se mai poate continua!
Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puțină politică și mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puține certuri între noi și mai multă colaborare în beneficiul românilor.
Insist, fiecare își are locul si rolul în echipă și poate contribui la succesul României și, implicit, al partidului nostru.
Am intrat în anul Centenar și fac apel la sentimentele naționale care știu că îi animă deopotrivă pe președintele PSD și pe premier. Să ne uităm în istorie, să învățăm de la înaintașii noștri. Să fim mai puțin oameni politici și mai mult oameni de stat, așa cum au fost cei care au înfăptuit Marea Unire"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?