Armele dispărute de la Ciorogârla sunt modele vechi cu îmbunătăţiri tehnice

 
Unul din italienii arestaţi pentru trafic cu armament deţine o companie cu sediul în România / FOTO: armedeasault.com
Unul din italienii arestaţi pentru trafic cu armament deţine o companie cu sediul în România / FOTO: armedeasault.com
Armele care au dispărut fără urmă din depozitul de la Ciorogârla sunt extrem de puternice: celebra mitralieră Kalashnikov, care a implinit deja 60 de ani de la patentare are caracteristici tehnice unice şi e intens folosită în armată. La fel de periculoase sunt şi pistoale mitalieră AKM.

Cunoscutele pistoale mitralieră AKM- modificate şi modernizate de-a lungul timpului- servesc de şase decenii Rusia, dar şi alte ţări din întreaga lume. Puşca de asalt AKM, care costa 30 de dolari în unele ţări din Africa- va rămâne timp de cel puţin încă 20 de ani arma cea mai folosită în zonele de luptă din lume.

Tot made în Ciorogârla sunt şi armele mitralieră cu afet. Mitraliera de calibru 7,62 model 1966 e o armă automată a companiei de infanterie.

În 1969 puşca a devenit mai uşoară cu aproape 2 kilograme. A fost schimbat stingătorul de flăcări, parghia de armare, talpa patului şi trăgaciul. Distanţa de ochire este de la 1.500 la 2000 de metri. Distanţa de zbor a glonţului este de 3.800 de metri.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?