Argument revoltător în cazul copilului mort la Sanador: a cântărit mai mult cariera medicului

 

Preşedintele Colegiului Medicilor din România a oferit o explicaţie revoltătoare privind pedeapsa simbolică aplicată medicului de la Clinica Sanador care a omorât un copil de nici doi ani din culpă medicală recunoscută chiar de Colegiului Medicilor. Chirurgul Laura Bălănescu este un medic de calitate şi până la acel "incident" n-a avut nicio problemă, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, la Realitatea TV, în prima ediţie a emisiunii "Lupta pentru România", moderată de Andra MironPreşedintele Colegiului Medicilor a încercat să justificie de ce medicii pe care chiar forul profesional i-a găsit vinovaţi au primit pedepse simbolice precum vot de blam. "Trebuie să înţelegeţi că acel medic (Laura Bălănescu - N.R), până la acest incident a fost un medic de calitate, motiv pentru care, de altefel, a şi fost aleas de familia copilului. Sigur, un astfel de accident poate avea o multitudine de cauze" a afirmat Gheorghe Borcean.

Întrebat de ce pedeapsa a fost atât de blândă, Gheorghe Borcean a afirmat că în Comisia de Disciplină "nu s-a putut face diferenţa între vinovăţiile celor șase medici, cei au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă şi de aceea li s-a aplicat tuturor aceeaşi sancţiune. Poate la apel se va obţine ceva mai mult, nu ştiu ce va decide Comisia Superioară. (....) Lasaţi să curgă lucrurile din instanţa în instanţă, pînă se va lua o decizie finală", a afirmat preşedintele Coelgiului Medicilor din România.  

Intervenţia lui Gheorghe Borcean în emisiunea "Bătălia pentru România" a venit la scurt timp după o intervenţie emoţionantă a mamei băieţelului mort în urma intervenţiei chirurgicale de la Sanador. 

"Era o veste la care mă aşteptam, mustrare sau vot de blam sunt sancţiunile preferete ale Colegiului Medicilor, o instituţie incapabilă să gestioneze problemele din sistem, nici nu ştiu ce rău mai mare puteau comite aceşti oameni pentru a primi o pedeapsă mai mare. Cel puţin o suspendare, oameni despre care chiar colegii lor au recunoscut că nu s-au ocupat cum trebuie de un bebeluş cpntinuă să opereze alţi copii",a afirmat Andreea Duţă.

Preşedintele Colegiului Medicilor a spus despre medicii care au greşit că sunt "tâmpiţi

"În ziua respectivă, cu toate că le-am spus medicilor că e ceva în neregul, nu au făcut nimic. Vreau să redau un citat al preşedintelui Colegiului Medicilor, "sunt tâmpiţí", a spus-o char în timplu audierilor", a mai afirmat Andreea Duţă. 

În ceea ce priveşte următoarele căi de atac, mama micuţului mort la Sanador a afirmat că se va concentra pe acţiunea în Justiţie, "Ne gândim dacă vom contesta la Colegiul Medicilor această ridiciol sancţiune profesionalăa, nici nu ştiu dacă are rost să ne mai pierdem timpul."

Replica Sanador 

"Ţinând cont de interesul manifestat de opinia publica faţă de acest caz, putem confirma că cercetarea internă demarată de managementul Spitalului Clinic Sanador indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala", se spune într-un comunicat de presă al spitalului. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Punct si de la Capat !
26 Mar 07:09
Profesorul doctor Knat de la AKH a fost dat afara si i sa luat dreptul de a profesa pentru ca a mintit in legatura cu 50 de operatiipe care nu le-a facut el, dar a incasat banii ! Axcel profesor pregatea 10-15 medici anual !!!
In RO ''profesorii'' nu lasa in urma nici umbra ca sa nu aiba ''concurenta'' si sa poata profesa cum vor ei !!! Cind bubuie si devine oficiala incompetenta sau hotia in cite unul, sar toti ca este ''demolata'' medicina romaneasca ! In rest muncesc toti 25 de ore pe zi, ca pe front fara sa studieze cazurile prea mult, ca un fel de artisti pe pielea altora ...
Răspunde
0 0
Luci
25 Mar 22:27
Sa mori tu
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?