Anunţul de ultimă oră făcut de Dacian Cioloş. Ce se va întâmpla după alegerile parlamentare

 
Anunţul de ultimă oră făcut de Dacian Cioloş. Ce se va întâmpla după alegerile parlamentare
Anunţul de ultimă oră făcut de Dacian Cioloş. Ce se va întâmpla după alegerile parlamentare

Primul ministru Dacian Ciolos a prezentat, la Digi24, planurile sale pentru perioada electorală. Întrebat cum a primit anunţurile PNL şi USR care l-ar susţine pentru continuarea activităţii după alegerile din decembrie, premierul a declarat că lucrează la un proiect. Este vorba un proiect pentru guvernarea României în perioada următoare, care va fi apoi discutat cu partidele. Iar acest lucru se va întâmpla acum, înaintea alegerilor parlamentare.

"Trebuie să discutăm despre valori şi principii. Iar cetăţenii trebuie să decidă dacă doresc să punem în păractică aceste lucruri. Îmi propun ca în perioada următoare să să prezint un proiect care să reflecte experienţa acumulată în această perioadă. Pot să contribui cu asta la discuţiile care vor avea loc în perioada următoare. Discuţiile cu partidele pot avea loc după ce von cu acest proiect. Este vorba despre principii de onestitate şi onoare, despre proiecte pe care le-am început şi trebuie duse dincolo de un an de zile. Le vom pune pe hârtie cu colaboratorii şi îl vom lansa în dezbatere publică, a spus Dacian Cioloş.

"Decât să fac un raport în decembrie, un raport formal la sfârşit, prefer să îl fac acum. Şi să le spunem cetăţenilor: Uitaţi, pentru că ne-aţi întrebat dacă candidăm. Uitaţi, contribuţia mea la ce se va întâmpla după alegeri este acest raport, acest proiect. N-am discutat cu partidele despre posibilitatea să fiu prim-ministru după alegeri. Şi nu acest lucru mă interesează neapărat. Eu vreau să ştiu dacă proiectele pe care le-am început vor fi continuate", a precizat primul ministru.

Întrebat despre o eventuală candidatură la alegerile parlamentare, Dacian Cioloş a declarat: "Eu mi-am luat un angajament la început, că nu o să candidez pentru că vreau să dau acestui guvern un echilibru într-un an electoral, într-o perioadă în care România evoluează bine economic. Era şi este în continuare important să dăm semne de predictibilitate în guvernarea ţării. De asta am spus de la început că nu o să candidez. Nu înseamnă că nu-mi doresc să văd anumite proiecte continuate. Dar cred că se poate face şi fără să candidez".

Legat de inundaţii, Dacian Cioloş a spus că din câte a înţeles în judeţul Galaţi au fost mereu probleme în ultimii ani. "Astăzi am aprobat scoaterea din rezerva de stat a unor alimente pentru 44 de persoane care au fost evacuate şi sunt într-un campus. Dincolo de scripte e vorba de oameni, trebuie formate nişte reflexe. Din păcate, se aşteaptă ordine de sus pentru a interveni. Odată ce dispozitivul este pus în funcţiune, lucrurile merg. Ne ia prin surprindere acest mod ierarhic, formal, în care se acţionează. Acolo (în judeţul Galaţi - n.r.) sunt 3 sau 4 localităţi în care s-a construit pe cursul râului, în zonă inundabilă. Ţin minte de când eram ministrul Agriculturii că acolo sunt probleme. Nici casele nu sunt asigurate, e greu să-i convingi pe oameni să-şi lase casele şi să se mute în altă parte. Din păcate, noi, Guvernul, dăm în fiecare am despăgubiri pentru cei afectaţi de inundaţii. Sunt şi planuri de amenjare a teritoriului pe care autorităţile locale nu le aplică", a afirmat acesta.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?