Antrenor de lupte din Vaslui, reclamat la Poliţie că a bătut un elev, sancţionat cu 10% din salariu

 
Antrenor de lupte din Vaslui, reclamat la Poliţie că a bătut un elev, sancţionat cu 10% din salariu
Antrenor de lupte din Vaslui, reclamat la Poliţie că a bătut un elev, sancţionat cu 10% din salariu

Un antrenor de lupte din Vaslui, reclamat la Poliţie că a bătut un elev pe motiv că este indisciplinat, moment surprins pe camerele de supraveghere, a fost sancţionat, luni, de clubul la care activează cu 10 la sută din salariu întrucât "a pus în pericol integritatea corporală a sportivului".

Conducerea Clubului Sportiv "Viitorul" Vaslui a decis sancţionarea cu 10 la sută din salariu pe o lună a antrenorului de lupte Neculai Beligan după ce acesta a fost reclamat, inclusiv la Poliţie, că a lovit cu pumnii şi picioarele un elev de 18 ani, sportiv de performanţă, în timpul desfăşurării antrenamentelor.

Pe lângă nerespectarea atribuţiilor de serviciu stabilite în fişa postului, profesorul Beligan este acuzat că "nu a avut o atitudine decentă şi o abordare cu tact pedagogic" în relaţiile cu sportivul. Astfel, se arată în decizia de sancţionare, "antrenorul a pus în pericol integritatea corporală şi sănătatea sportivului cu care îşi desfăşura activitatea".

În plus, lui Beligan i se impută că "nu a promovat spiritul de fair-play, nu a promovat şi respectat principiile nediscriminatorii şi nu a contribuit la înlăturarea oricărei forme de încălcare a demnităţii sportivilor de performanţă".

Directorul Clubului Sportiv "Viitorul" Vaslui, Alioşa Axinte, susţine că la baza luării deciziei de sancţionare stau atât declaraţiile a opt elevi, colegi cu sportivul agresat, cât şi înregistrările video ale camerelor de supraveghere din sala de antrenamente.

"Toţi cei opt elevi audiaţi au admis că antrenorul lor a recurs la un procedeu care nu este acceptat în sălile de lupte. Aşa după cum se vede şi pe înregistrările video, Neculai Beligan a avut un comportament violent şi agresiv, motivul fiind frizura elevului. Antrenorul nu şi-a recunoscut vinovăţia astfel încât a şi refuzat să ia la cunoştinţă de sancţiunea aplicată", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul Alioşa Axinte.

În ceea ce priveşte ancheta Poliţiei, în care antrenorul Neculai Beligan era cercetat pentru loviri sau alte violenţe, aceasta a fost oprită, după ce elevul de 18 ani şi-a retras plângerea penală.

Elevul care şi-a reclamat antrenorul a obţinut în această primăvară, după consumarea incidentului, locul al patrulea la categoria juniori I la campionatele naţionale de lupte.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
05 May 19:17
SCRISÓRICA DESCHISA! ;)

INTREBARE DE BARAJ PENTRU GADEA, CIUVICA SI BADEA DE LA LATRINA 3...FÉLIX RACHE SA O TRÁGA CU VRAJEALA LUI IN CONTINUARE...CA DACA TRECE VREO EDITIE A EMÍSIUNII LUI FARA SA SE LEGE GRATUIT DE ANTONESCU DE LA PNL...E UN MIRAÇOL ! ACUM INTREBAREA:

PSD GRESHESTE VREODATA ???
sau e partidul mult iubit si stimat...
Răspunde
0 0
05 May 18:43
NU SE DAU SANCTIUNI ADMINISTRATIVE PENTRU COMPORTAMENT PENAL...
MAI MULT DE ATAT..O ASEMENEA FAPTA INCRIMINATA DE LEGEA PENALA CARE E COMISA DE UN TUTORE, PARINTE, PROFESOR,SOTZ... E MAI GRAVA DECAT IN CONDITIILE CELELALTE !!!
AMENDA TREBUIE SA FIE PENALA SAU EVENTUAL PUSHCARIE CU SUSPENDARE DUPA NUMARUL DE ZILE DE INGRIJIRI...PLUS SANCTIUNEA CU DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA, RETRAGEREA DREPTULUI DE A PRACTICA, A LICENTEI, AUTORIZATIEI, CLUBULUI, SCOLII...CHESTII DE ASTEA NU 10 DIN SALARIU...CA O VA COMITE IAR !
Răspunde
0 0
05 May 18:55
2 IN PLUS CEI CARE DESFASOARA ACTIVITATI DE INSTRUIRE A SEMENILOR SA DEPRINDA TEHNICI DE AUTOAPARARE NECESITA APARTENENTZA LA UN CLUB LA O LIGA PROFESIONISTA...CA NU ITI PREDA GHELASE ASA CEVA...IAR ACEIA AU CU ATAT MAI MULT INTERDICTIA DE A SE FOLOSI DE TEHNICI DE LUPTA CONTRA CETATENILOR OBISNUITI CARE SUNT IN NET DEZAVANTAJ... NU DOAR CA A REÇURS LA FORTZA IMPOTRIVA UNUI MINOR SAU IN TOT CAZUL DISCIPOL AFLAT IN GRIJA SA...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?