Andronescu a atenţionat Universitatea Spiru Haret că decizia instanţei nu este definitivă

 
Foto: gandul.info
Foto: gandul.info
Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri la Cluj-Napoca, că decizia Curţii de Apel Bucureşti în privinţa Universităţii "Spiru Haret" nu este una definitivă şi că va merge până la capăt cu intrarea în legalitate a acesteia.

Întrebată dacă are de gând să demisioneze, aşa cum au cerut oficialii instituţiei de învăţământ superior, ministrul a declarat că nu este interesată de solicitările acestora.

"Nu mă interesează ce cer domniile lor, eu le cer să intre în legalitate şi nu voi renunţa să fac acest lucru până duc la îndeplinire ceea ce mi se pare că este normal şi anume. Le spun de fiecare dată, nimeni nu e mai presus de lege. Procesul a fost doar o etapă astăzi, o etapă în care ei nu au primit dreptatea din partea justiţiei, justiţia nu a spus decât ceea ce ele spunem şi noi, că nu pot să funcţioneze decât cu acele programe pentru care au autorizare sau acreditare, legală", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Ea a afirmat că MECI "va merge în continuare până la intrarea în totală legalitate a Universităţii Spiru Haret".

"Nu am văzut decizia Curţii, de astăzi, e doar o etapă, nu este o hotărâre definitivă şi noi, fără îndoială, vom merge, până la capăt pentru intrarea în legalitate", a precizat Andronescu, adăugând că din cunoştinţele sale mesajul transmis către tineri, să aibă grijă la ce specializări se înscriu că există pericolul să nu fie acreditate, a avut rezultate.

Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte acţiunea Universităţii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din HG 749 din 2009, care nu îi permit acesteia să organizeze admitere, însă hotărârea nu este definitivă. Recursul poate fi introdus în cinci zile. De asemenea, instanţa a obligat Guvernul la plata 7500 de lei cheltuieli de judecată. Excepţiile au fost respinse.

Hotărârea de Guvern prin care se aprobă lista instituţiilor de învăţământ superior acreditate sau autorizate de către Ministerul Educaţiei se dă anual. HG nr. 749/2009  conţine o prevedere suplimentară, potrivit căreia universităţile neincluse pe listă nu mai pot organiza examenul de admitere. Altfel spus, universităţii Spiru Haret i s-a interzis expres, prin act normativ, să organizeze admiterea pentru anul universitar 2009/2010.

Ecaterina Andronescu a fost prezentă vineri la Cluj-Napoca alături de alţi membrii ai Cabinetului Boc şi de preşedintele Senatului, Mircea Geoană în cadrul unor întâlniri cu mediul universitare şi cel de afaceri din Cluj-Napoca.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?