Ana Maria Popescu: "Voi ajuta să creștem o nouă echipă de spadă a României"

 

Liderul echipei României de spadă feminin, Ana Maria Popescu, campioană olimpică la JO 2016, va continua și în viitorul ciclu olimpic cu dorința de a ajuta la construcția unei noi echipe care să păstreze tradiția rezultatelor mari la această armă, după probabila retragere a celorlalte componente ale echipei de aur: Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Popa.

''Pentru 2017 îmi doresc să fiu sănătoasă în primul rând, pentru că e din ce în ce mai greu să începi pregătirea după 30 de ani. Nu e o plăcere, dar mi-am impus să merg mai departe, nu vreau să mă gândesc la medaliile de anul viitor, când avem CM și CE. Mi-aș dori să pot să urc pe podium, ca echipa din care fac parte acum să crească, să prindă experiență, pentru că fetele noi nu au avut parte de multe concursuri de seniori până în momentul de față, sunt puțin speriate, dar sunt acolo să le ajut și să creștem o nouă echipă de spadă a României care poate să aducă rezultate la nivel internațional'', a declarat Ana Maria Popescu cu prilejul galei scrimei românești organizată sub patronajul Curții Regale la Palatul Elisabeta, conform Agepres.

Ana Maria Popescu a lăudat inițiativa federației de scrimă de a premia alături de seniori și pe cei mai buni cadeți și juniori: ''Mă bucur pentru că FR de Scrimă a considerat ca juniorii și cadeții merită să fie băgați în seamă, să fie premiați, să simtă acest gust al performanței și al succesului. Pentru noi este o confirmare a rezultatelor pe care le-am avut anul acesta și ne obligă, cel puțin pe mine personal, la mai mult''.


Noul sezon al Cupei Mondiale de spadă a început deja. După ce a absentat de la primele două concursuri, Ana Maria Popescu va participa la Doha, chiar dacă nu este cu pregătirea la zi: ''Prima competiție pentru mine va fi la Doha, de la începutul noului sezon. Au fost deja două etape de Cupă Mondială la care eu nu am participat, am pierdut câteva locuri în clasamentul mondial. Nu m-am gândit ce se va întâmpla la Doha, este prematur, mai am multe de pus la punct, mai am mult de muncă, sunt conștientă de asta, dar mi-am asumat și voi merge mai departe''.

În ce privește alegerea lui Mihai Covaliu ca președinte al COSR, Ana Maria Popescu i-a urat succes și i-a transmis că îl va felicita la finele mandatului său dacă va obține aurul promis: ''Îi doresc mult succes. Toată lumea l-a felicitat, dar eu știu că în general sportivii primesc felicitări după ce îndeplinesc obiectivul, așadar aștept să-l văd medaliat pe Cova după 4 ani de zile și atunci cu siguranță îl voi felicita. Știu că este o responsabilitate mare pe care și-a asumat-o prin această funcție, eu nu pot decât să-i țin pumnii și să aștept rezultatele''.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?