Altercaţii la Chişinău între poliţie şi membrii Partidului Liberal Democrat

 
Foto: unimedia.md
Foto: unimedia.md
PLDM a instalat patru corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, după altercaţii cu poliţia, şi intenţionează să picheteze clădirea guvernului până pe data de 3 aprilie, urmând ca la 5 aprilie în Republica Moldova să aibă loc alegeri parlamentare.

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), condus de Vladimir Filat, a instalat corturile în pofida nemulţumirii poliţiei, care s-a împotrivit instalării acestora şi chiar a distrus câteva corturi. În timpul altercaţiilor, liderul Vlad Filat a fost bruscat şi chiar lovit de un poliţist. Poliţia a invocat faptul că în timpul zilei o instanţă de judecată urma să pronunţe o decizie prin care să interzică PLDM să-şi instaleze corturile în piaţă.

Potrivit portalului de ştiri Unimedia, 40 de poliţişti au fost implicaţi într-o altercaţie cu 100 de protestatari ai PLDM miercuri dimineaţa, în cadrul căreia poliţiştii au distrus câteva corturi ale partidului. În jurul orei 11.00, poliţia s-a retras însă din Piaţa Marii Adunări Naţionale, după ce Curtea de Apel a dat câştig de cauză PLDM şi a respins solicitarea Procuraturii municipale.

Protestatarii PLDM au instalat un cort în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi un panou pe care scrie "votează fără frică". În autorizaţia primită de la Primăria Chişinău, PLDM a primit permisiunea de a instala zece corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi echipament de sonorizare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?