4 aleși locali și doi șefi din Învățământ, găsiți incompatibili de ANI

 
ANI
ANI

Incompatibilitate, conflict de interese administrativ și sesizare Parchet – 4 aleși locali, un funcționar public de conducere și o persoană cu funcție de conducere din cadrul sistemului de învățământ de stat 

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 4 aleși locali, al unui funcționar public de conducere și a unei persoane cu funcție de conducere din cadrul sistemului de învățământ de stat, după cum urmează:

 

1. LĂZĂU BOGDAN-HORIA, Viceprimar al orașului Ciacova, Județul Timiș

INCOMPATIBILITATE

În perioada 01 iulie 2016 – 31 iulie 2018 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ.

2. POPA MARIUS-CRISTIAN,

Consilier Local în cadrul Consiliului Local Săcele, Județul Brașov

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a luat parte la deliberarea și adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local prin care au fost aprobate cuantumurile procentelor din profiturile nete înregistrate în anii 2016, 2017 și 2018 de Regia Publică a Pădurilor Săcele R.A., în vederea repartizării către salariați, având un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local (ca angajat al regiei autonome).

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 și ale art. 75, lit. a) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

3. CRIȘAN DAN MIRCEA,

Consilier Local în cadrul Consiliului Local Adămuș, Județul Mureș

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În data de 31 august 2016 a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local privind aprobarea depunerii unui proiect de finanțare, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Comunitară și Ajutor Reciproc „Adămuș", asociație în cadrul căreia persoana evaluată a deținut funcția de asistent manager în perioada 03 octombrie – 30 noiembrie 2016.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004, precum și dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001.

4. BRĂILEANU MARIAN,

fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local Dumbrava,

Județul Prahova

INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat/ administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat un contract de servicii cu Primăria comunei Dumbrava, Județul Prahova și a emis o factură fiscală în valoare de 10.162,60 lei.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

5. FURTUNĂ ADRIAN,

Funcționar public cu funcție de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui

INCOMPATIBILITATE ȘI SESIZARE PARCHET

În perioada 11 decembrie 2006 – 31 decembrie 2018 a exercitat simultan funcția publică de conducere (șef al Serviciului     Financiar-Contabilitate) din cadrul Consiliului Județean Vaslui - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și pe cea de contabil la o societate comercială, activitate aflată în legătură directă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 

De asemenea, întrucât în declarațiile de avere depuse în calitate de funcționar public (anii 2014-2017) nu a menționat veniturile încasate în baza contractului individual de muncă încheiat cu societatea comercială în perioada 04 septembrie 2003 – 31 decembrie 2018, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, Județul Vaslui, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracţiunii de „fals în declarații" prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009.

6. CEOROMILA LILIAN,

Director al Liceului Tehnologic nr. 1 comuna Cudalbi, Județul Galați

SESIZARE PARCHET

În calitate de director al Liceului Tehnologic nr. 1, comuna Cudalbi, județul Galați, a emis și semnat:

- decizia de numire a sa ca expert în cadrul Proiectului finanțat din fonduri structurale „Dezvoltare integrată în Cudalbi, județul Galați" (în data de 01 octombrie 2017);

- Contractul individual de muncă privind numirea sa pe funcția de coordonator (expert) în cadrul Proiectului „Dezvoltare integrată în Cudalbi, județul Galați" (contract semnat în data de 02 octombrie 2017 de către persoana evaluată, atât în calitate de angajator, cât și în calitate de salariat);

- Hotărârea Consiliului de Administrație al liceului (în cadrul căruia persoana evaluată a deținut funcția de președinte) din data de 02 august 2017 privind desemnarea persoanei evaluate pentru semnarea documentelor aferente contractului de finanțare.

 

În urma activității desfășurate în cadrul proiectului, persoana evaluată a obținut, în perioada ianuarie - mai 2018, venituri salariale în valoare de 23.520 lei.

 

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracţiunii „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane", prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009.

 

Întrucât nu au fost identificate elemente privind existența unui caz de conflict de interese de natură administrativă, persoanei evaluate nu i s-a solicitat exprimarea unui punct de vedere.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?