Adrian Năstase vrea mandat prezidențial de patru ani

 

Fostul lider al PSD consideră că ar trebui modificată Cosntituția pentru reducerea mandatului prezidențial de la cinci la patru ani. De asemenea, fostul premier consideră că actuala alianță de la putere, PSD-ALDE, ar trebui să reia proiectul fostei coaliții USL.

Fostul premier Adrian Năstase a apreciat, luni, că ar trebui să se revină la mandatul prezidențial de 4 ani și că PSD și ALDE nu are de ce să nu revină în Parlament cu proiectul USL de modificare a Constituției.

Fostul premier Adrian Năstase a apreciat, luni, că ar trebui să se revină la mandatul prezidențial de 4 ani și că PSD și ALDE nu are de ce să nu revină în Parlament cu proiectul USL de modificare a Constituției.

„(...) chiar cred că trebuie revizuită Constitutia. Spre exemplu, ar trebui să se revină la mandatul prezidential de 4 ani (varianta actuală, am mai arătat se datorează, conform legii de revizuire din 2003, PNL si lui Antonie Iorgovan – coautori). Constitutia din 2003 era o constitutie pre-aderare. Este nevoie acum de o constitutie post-aderare. Există un proiect de lege de revizuire din 2014, corectat de Curtea Constitutională care ar putea fi pus in discutie. Nu stiu de ce Alianta la putere nu ar repune pe agenda parlamentului acel text…”, a scris Năstase pe blogul său.

Trecerea de la mandatul prezidențial de 4 ani la cel de 5 ani a provocat un întreg scandal pe scena politică. Fostul PD îl acuza pe Năstase că a impus modificarea în interes personal pentru că avea convingerea că va ajunge Președintele României. Năstase a negat categoric acest lucru, a zis că este o minciuna, ca el nu a propus modificarea, că ideea le aparține lui Antonie Iorgovan, PNL-ului și PD-ului care doreau decuplarea locomotivei PSD de partid și că oricine lanseaza ideea este „fie idiot fie rau-voitor”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Bai mirositorule ...
18 Jun 06:12
Voi credeti ca si constitutia e hirtia voastra igienica !? Sinteti autisti complet, nu trece anul si modificati ce ati facut cu un an in urma iar altii respecta legi de sute de ani ...
Răspunde
0 0
Ali
17 Jun 20:54
Ce mai vrea că.catul ăsta?
Răspunde
0 0
johnneil
17 Jun 18:26
Pai nu tu ai vrut sa fii presedinte 5 ani si nu doar 4? Noroc ca tu te-ai dus spre puscarie si nu spre Cotroceni.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?