Adevărul despre morcovii baby: de ce ar trebui să te fereşti să îi consumi!

Ce sunt, de fapt, baby carrots, morcovii în miniatură din supermarketuri
Ce sunt, de fapt, baby carrots, morcovii în miniatură din supermarketuri

Mulți părinți aleg baby carrots ca gustare sănătoasă pentru copiii lor, însă potrivit specialiștilor aceștia nu sunt la fel de nutritivi precum morcovii obișnuiți și pot să pună sănătatea în pericol. Morcovi obișnuiți sau baby carrots?

Specialiștii avertizează că morcovii baby au un conținut mai mic de fier, fosfor, magneziu și vitamina A în comparație cu cei obișnuiți. Ambele sortimente au același conținut de zaharuri, însă morcovii obișnuiți plusează la capitolul nutrienți când sunt comparați cu cei baby, scrie publicația AwarenessAct.com

Morcovii obișnuiți, în special cei de țară de la o sursă cunoscută abundă în antioxidanți care sunt esențiali pentru sănătatea ochilor și a întregului organism.

Pericolul din morcovii baby

Un fapt îngrijorător pe care specialiștii l-au prezentat este tocmai acela că morcovii baby și orice alte legume pretăiate din comerț sunt spălate cu apă și clor înainte de a fi ambalate. Multe companii susțin că folosesc aceste băi cu clor pentru a preîntâmpina infecțiile cu bacterii și a prelungi valabilitatea produsului.

De asemenea, potrivit producătorilor, această soluție de apă și clor se încadrează în normele de siguranță prevăzute de lege și că este comparabilă cu cantitatea folosită în general pentru apa potabilă de la robinet.

Potrivit specialistului în medicină alternativă, Dr.Joseph Mercola, nu clorul ar fi elementul cel mai înrgrijorător din această situație, ci mai degrabă substanțele toxice care se formează în momentul în care acesta interacționează cu produsul respectiv.

”Cercetările au confirmat faptul că clorul generează formarea unor substanțe toxice în toți morcovii baby, indiferent că aceștia sunt sau nu organici. O expunere pe termen lung la aceste substanțe nocive accelerează procesul de îmbătrânire, crește riscul de mutații genetice și cancer, favorizează creșterea colesterolului rău și depunerea lui pe artere”, avertizează specialistul care ne recomandă să evităm aceste legume pretăiate și să le consumăm pe cele obișnuite de la țară.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?