Acte false. Cum îți dai seama că n-ai primit originalul

Acte false. Dacă ai nevoie de buletinul cuiva într-o anumită situație, dar suspectezi că nu e cel original, iată cum să verifici.Pentru a vedea dacă ai primit sau nu acte false de la cineva trebuie doar să analizezi câteva elemente-cheie.

Privește pe verso. De multe ori, falsificatorii de acte se străduiesc mult să facă fața documentelor să pară reală, încât pentru verso se mulțumesc doar cu a fotocopia actul original. 

Dacă este vorba despre buletin, ar trebui să fii atent în primul rând la grosimea fotografiei sau a altor elemente de pe el. Apasă cu degetul pe marginile lor. Dacăm observi că sunt oricât de puțin în relief poate fi semn că posesorul lor a suprapus mai multe imagini peste un buletin deja existent și le-a presat sub o folie pentru a părea reale.

Verifică liniile aleatorii de pe act. Dacă lipsesc, sau dacă au o formă bizară, poate fi, de asemenea, un indiciu că actul este fals. 

Comisia Europeană vrea ca amprentele digitale pe buletine să fie obligatoriiAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?