Teodorovici: Reducerea accizei la combustibil nu a trecut de Comisia de Buget din Senat

 
Teodorovici: Reducerea accizei la combustibil nu a trecut de Comisia de Buget din Senat
Teodorovici: Reducerea accizei la combustibil nu a trecut de Comisia de Buget din Senat
FOTO:

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, duminică, la un post de televiziune, că măsura de reducere a accizei la combustibil, din 2016, nu a trecut de Comisia de Buget din Senat, care nu a fost de acord nici cu eliminarea impozitului pe dividende. 

În noul Cod Fiscal, Ministerul de Finanţe a propus reducerea accizei de la 20% la 18,62% la benzina fără plumb şi de 16,28% la benzina cu plumb. Senatul nu a fost, însă, de acord cu măsura.

"Acciza la combustibil, propusă de noi în Codul Fiscal să fie redusă de anul viitor, a fost eliminată de Comisia de Buget din Senat. Asta înseamnă pe buget un efort mai mic de peste trei miliarde de lei", a declarat Teodorovici.

Senatorii au mai modificat şi prevederea privind eliminarea impozitului pe dividende.

"În Senat s-a propus o impozitare cu 5%, de la 1 ianuarie 2016, e totuși o scădere substanțială de la 16%. E totuși o scădere importantă. Nouă, ca și Minister de Finanțe, ne creează un plus, 5% înseamnă jumătate de miliard de lei în plus aduși la bugetul de stat", a mai spus Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a vorbit şi despre taxa pe stâlp, despre care a afirmat că trebuie eliminată, precizând că este dificil de cuantificat câți bani s-au colectat, până în prezent, din această taxă.

"E un process complicat care poate duce la creșterea prețului la diverse utilități, fiindcă sunt multe companii de stat care au o infrastructură voluminoasă. Pui taxa pe stalp, automat prețul acela creste, se duce în tariful de curent, apă, cresc utilitățile pentru populație. Taxa trebuie eliminată", a afirmat Eugen Teodorovici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?