A salvat viața unei bunicuțe, în tren. Povestea emoționantă a asistentei "erou" - Spitalul Militar

 

O doamnă în vârstă a fost la un pas de moarte, aseară, chiar înainte de a ajunge cu trenul în București. "Îngerul" ei păzitor a fost doamna Flori Cristea, o asistentă de la spitalul Militar, care circula cu același tren, împreună cu fiica ei. Profund impresionată de scena care s-a petrecut în tren, Flavia, fiica asistentei a povestit cum a fost readusă la viață bunicuța. Alte comentarii, sunt de prisos. Povestea emoționantă:"În seara asta am văzut moartea trecând pe lângă mine...la propriu. Căuta un suflet. Am simţit cum am smucit-o de mâna şi-am readus-o la viaţă.

În seara asta m-am reîntors în Bucureşti şi m-am bucurat în tren, tot drumul, de compania mamei. Intră în tura de noapte la spital (pt. cei care nu ştiu, mama e un fel de super erou din ăla care se trezeşte când alţii adorm, sau vine în zori când se crapă de ziua... de mai bine de 10 ani când simţea că-n oraşul nostru micuţ nu-şi mai face meseria de asistentă) Aşadar vine aproape, zilnic, în spitalul Militar pe secţia numită cât se poate de sugestiv Terapie Intensivă - Cardiologie. Aşa că în seara aceasta se reîntorcea la lucru.

Aproape de ultima staţie, o bătrânică începe să sforăie zgomotos. Nu o ia mai nimeni în seama. Cumva puţin în spatele meu nu reuşeam să-i văd faţă.

Ajunşi la destinaţie, oamenii încep să o întrebe dacă coboară. Era liniştită de câteva minute, dar nu mai răspundea. Unii renunţă "Nu răspunde nu răspunde, asta e, să rămână în tren." Mă uit către mama: "Sigur n-a murit?!", mă întorc energic şi o înfașc de-un braţ...era rece, blocată. O strig pe mama, care încă nu se desmeticea fără ochelari.

Îi ia pulsul..nimic.. Transpiraţie rece pe frunte.
Mă uităm la mama, ştiam exact ce urma...mama mi-a fost profesor la cursurile de prim-ajutor patru ani în generală. O înfașc de mâna, îi ridic mai sus picioarele să-i circule sângele şi mama nu pridideşte cu masajul cardiac. Lumea se agită, după câteva momente cineva sună şi la salvare. Dar timpul simţim cum ticăie. O întindem pe bancheta... Resuscitare, resuscitare...

Continuarea pe www.showbizreport.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?