A găsit o piatră frumoasă şi a pus-o în acvariu. După 30 de ani a aflat adevărul. Ce era de fapt

 
A găsit o piatră frumoasă şi a pus-o în acvariu. După 30 de ani a aflat adevărul. Ce era de fapt
A găsit o piatră frumoasă şi a pus-o în acvariu. După 30 de ani a aflat adevărul. Ce era de fapt

Oamenii de ştiinţă au o terorie interesantă despre piatră interesantă găsită în urmă cu 35 de ani undeva în Siberia. Lidia Korsunova, o femeie din Krasnoiarsk, a povestit că soţul ei a găsit piatră interesantă, care a rămas apoi timp de mai bine de trei decenii în acvariul familiei.

Atât soţul cât şi prietenii săi, alături de care se află în momentul în care a găsit piatră, au crezut că obiectul este artificial: un soi de sticlă fără valoare.

Dupp ani buni, Lidia, de profesie geolog, a citit lucrările unui specialist şi a început să suspecteze că piatra din casă ei are de fapt o valoare mare.

Când a trimis piatră la analize a aflat o prima veste neplăcută: obiectul nu era, aşa cum sperau, un smarald uriaş, deşi semăna.

În timp ce analizau obiectul, geologii au rămas însă uimiţi: această conţinea de 7,5 ori mai mult nichel decât sticlă obişnuită, de 6 ori mai mult cupru, de 20 de ori mai mult zinc, de 3 ori mai mult cobalt, de 40 de ori mai mult crom. Prin urmare, nu putea fi artificială.

De fapt, astfel cantităţi de minerale au fost găsite în tektite, obiecte de sticlă formate în urmă impactului meteoriţilor.

Concluzia finală aparţine unui fost specialist al Agenţiei Spaţiale a Rusiei. Obiectul uitat atâţia ani în acvariu, ca o banală decoraţiune, este de fapt o bucăţică de sticlă extraterestră, ajunsă pe Pământ odată cu meteoritul care a lovit în urmă cu peste 100 de ani la Tunguska.

Sursa: bzi.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?