A fost acordat premiul Nobel pentru Chimie

 

Premiul Nobel pentru Chimie pe 2019 a fost acordat cercetătorilor John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham, Akira Yoshino, pentru că au dezvoltat bateriile cu litiu.

În comparaţie cu bateriile tradiţionale, bateriile litiu-ion sunt reîncărcabile, durează mai mult, au o densitate energetică superioară, cântăresc mai puţin şi au o durată de viaţă mai lungă.

"Bateriile cu litiu-ion ne-au revoluționat viața și sunt folosite în orice, de la telefoane mobile la laptopuri și vehicule electrice", a replicat comitetul.

„Prin activitatea lor, laureații din acest an la Chimie au pus bazele unei societăți wireless, fără combustibil fosil”, a adăugat comitetul. 

Anul trecut, premiul Nobel pentru chimie a fost decernat cercetătoarei Frances H. Arnold, pentru metoda sa de dezvoltare direcţionată a enzimelor, proteine care catalizează reacţiile chimice, şi lui George P. Smith şi Gregory P. Winter, pentru cercetările lor legate, printre altele, de bacteriofagi, virusuri care infectează bacterii şi pot fi transformate în proteine noi. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?