26 ianuarie, zi sfântă! Ce trebuie să știe toți creștinii legat de sănătate

Sfinții Cuvioși Xenofont, Maria, Arcadie și Ioan sunt prăznuiți pe 26 ianuarie.Sfântul Xenofont a fost un om bogat din Constantinopol şi a trăit o viaţă liniştită şi plină de credinţă în Dumnezeu alături de soţia sa, potrivit creştinortodox.ro. 

Acesta şi-a crescut şi fiii cu aceeaşi credinţă şi bucurie, aceştia ajungând să îmbrace haina monahală, fiecare într-un alt loc, pentru că în urma unei furtuni, ei fiind pe mare, fiecare a ajuns în altă ţară. După o perioadă de doi ani, în care Sfântul Xenofont şi soţia sa, Maria, nu şi-au mai văzut fiii, după ce acesta fusese bolnav, dar Dumnezeu i-a ascultat ruga de a-şi mai vedea copiii şi s-a însănătoşit, cei doi ajung în locurile în care se aflau fiii lor. Urmează şi ei calea bisericii şi intră în monahism, fiind binecuvântaţi cu darul facerii de minuni.

În această zi sfântă, toţi creştinii trebuie să urmeze anumite reguli pentru sănătate şi linişte. Este foarte important să citim despre viaţa acestor sfinţi, dar şi să le închinăm o rugăciune. De asemenea, fiind vineri, zi de post, este bine să postim. Este frumos şi bine să dăm şi ceva de pomană pentru sufletele celor care sunt plecaţi pe cealaltă lume. Liniştea şi bucuria trebuie să ne conducă în această zi, la fel ca în fiecare moment al vieţii noastre.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?