21 iunie, un an de când PSD și-a demis propriul guvern

 

În urmă cu exact un an, pe 21 iunie 2017, PSD marca o premieră în România post-comunistă: își demitea, prin moțiune de cenzură, propriul guvern, condus la vremea respectivă de Sorin Grindeanu. A fost debutul unei perioade de instabilitate politică, marcată de numirea a încă doi alți premieri PSD, de bâlbâieli legislative cu efecte  grave în plan social (declaratia 600, legea salarizării, modificarea legilor justiției și a codurilor de procedură). După un an, România se află într-un moment de dezbinare politică și socială cum n-a mai cunoscut de la începutul anilor '90.Cu 241 de voturi pentru și 10 împotrivă, moțiunea de cenzură a PSD contra propriului guvern a fost adoptată, iar executivul demis. A fost, totuși, o victorie la limită, pentru că moţiunea avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

Mihai Tudose urma să fie numit la șefia guvernului, în timp ce Sorin Grindeanu, cel care în discursul de adio ca premier afirma că "România se află la o răscruce. Ne puteam întoarce la epoca de dinainte de '89 sau să ne apărăm fără frică viitorul nostru și al copiilor noștri." a fost reevaluat și recuperat de Liviu Dragnea, cu postul de director al ANCOM.

Mihai Tudose a fost și el schimbat, în ianurie 2018, fără să se împotrivească deciziei partidului, pentru a-i face loc celui de-al treilea premier PSD, Viorica Dăncilă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dan
21 Jun 09:28
Paparudele se bucura, dar nu-si vad propriile greseli !!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?