15 SEPTEMBRIE. Noul an şcolar începe cu stângul

 
15 SEPTEMBRIE. Noul an şcolar începe cu stângul
15 SEPTEMBRIE. Noul an şcolar începe cu stângul

Şcoala începe pe 15 septembrie, chiar dacă autorităţile nu şi-au făcut temele. Elevii de clasele I şi a II sunt aşteptaţi nu cu manuale ci doar cu promisiuni. Iar în loc de clase curate şi luminoase, mulţi copii vor învăţa în şcoli insalubre. Materia este la fel de îmbâcsită, iar profesorii vor încerca şi în acest an să supravieţuiască cu salarii de mizerie.

De la an la an învăţământul românesc se confruntă cu tot mai multe probleme. Prima zi de şcoală începe fără Abecedar la clasa întâi, după ce Ministerul Educaţiei a fost obligat să reia procedurile de licitaţie pentru manualele digitale. La toate celalte clase, de gimnaziu şi liceu, elevii vor învăţa după aceleaşi cărţi de acum 10-15 ani. Unele şcoli sunt încă un şantier.

În plus, profesorii care se întorc la catedră vor preda şi în acest an pe aceleaşi salarii ruşinoase. În timp ce elevii vor fi nevoiţi să înveţe materii multe şi nefolositoare. Ministrul Educaţiei a uitat şi de bucătăriile care ar fi trebuit înfiinţate în şcoli şi licee, astfel că pe băncile copiilor vor ajunge din nou cornul şi laptele. Singura veste bună - noile microbuze şcolare, distribuite în judeţele din toată ţara, Dar nimeni nu vorbit despre suplimentarea fondurilor pentru carburant.

Aleşii nu muncesc în prima zi de şcoală, părinţii în schimb nu au acest privilegiu. Parlamentarii şi-au votat o zi de muncă în teritoriu pentru a putea participa la deschiderile de an şcolar, în plină campanie electorală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
roman din Ungaria
15 Sep 21:25
Aici scoala a inceput la 1 septembrie ,lafel ca in Europa ,scolile sunt curate,ingrijite,copii primesc meniu de mancare calda in fiecare zi,manualele sunt mai ieftine decat in anii precedenti ,37% primesc gratuit - social. Nu inteleg dece este asa mare problema ,cineva-"multi" nu-si fac treaba .
Răspunde
0 -5
Noul an scolar incepe mai bine ca in alti ani.
15 Sep 13:43
Iar voi, ba.sisti fara creier, ce ati vrea, ca in doi ani guvernul Ponta sa repare ce a distrus Basecu in opt ani de distrugere sistematica a societatii romanesti in ansamblul ei? Da, e adevarat ca se putea face mai mult, dar s-au facut totusi multe lucruri bune pentru profesori si pentru scoala. Cei din PSD au timp zece ani de-acum inainte cat vor fi la putere, sa repare distrugeirle provocate de conducerea fas.cista si dictatoriala a beti.vanului de la Cotroceni.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
8 -1
@alin
15 Sep 12:12
7 Citeste mai bine ce scrie mai sus si nu mai da vina pe altii dupa 2 ani si jumatate de guvernare pontista, a fost destul timp ca sa aratati ce puteti, adica NIMIC:
"Şcoala începe pe 15 septembrie, chiar dacă autorităţile nu şi-au făcut temele. Elevii de clasele I şi a II sunt aşteptaţi nu cu manuale ci doar cu promisiuni. Iar în loc de clase curate şi luminoase, mulţi copii vor învăţa în şcoli insalubre. Materia este la fel de îmbâcsită, iar profesorii vor încerca şi în acest an să supravieţuiască cu salarii de mizerie."
6 -8
felicia
14 Sep 23:41
Urmaresc cu interes emisiunea dumneavoastra si va pot spune din proprie experienta ca profesorii din Romania nu sunt suficienti de pregatiti dar pot zice ca si politica este "de vina".multi profesori sunt angajati politic si nu "stiu"nimic la clasa...
Răspunde
9 -1
gogu
15 Sep 04:31
5 Draga Felicia, actualii dascali sunt rezultatul "reformelor" educationale savarsite tocmai de... partidul aflat la guvernare; cei mai in varsta ... sunt blazati si fara nici un chef de nimic: salarii mizere, lisa unei viziuni clare asupra sistemului, etc, etc... victimele acestei stari de fapt: copii si educatia lor si mai apoi viitorul tarii... Cine are nevoie de oameni educati?
7 -1
Moromete
15 Sep 08:46
8 Sistemul de invatamant este vinovat, se invata dupa o programa scolara de pe vremea comunistilor . Copilul meu cara zilnic 10 kg de maculatura, primeste 5 pagini de exercitii tema pentru acasa fara sa inteleaga mare lucru din ce s-a predat in clasa . Astep cu nerabdare sa vad cand o sa avem un sistem de invatamant ca in EU, axat pe inclinatia copiilor si nu pe o programa scolara de 3 lei .
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
28 -1
Abecedar
14 Sep 22:38
Ar trebui alungati si huiduiti toti politicienii prezenti la festivitati, ei sunt o mare rusine a acestei tari ,niste incapabili.SCOALA INSEAMNA EDUCATIE NU AFACERI (cu editurile agreate sau nu politic)
Răspunde
25 -2
catelusul schiop
14 Sep 22:18
ce mai conteaza acum ca nu au copii carti...si asa sunt mici..tata sa aiba un rachiu de la Ponta..iar mama..ciocu mic..la lucru;mai gaseste Ponta vreo alocatie acum..pt alegeri;si ca vor iesii copiii dobotoci...ce are..mama si tata..sa voteze.PONTA ca este singurul care da pomana
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?