15 jurnaliști au primit permisiunea de a vizita camera de control. Imagini incredibile

 

15 jurnaliști au primit permisiunea de a vizita camera de control de la Cernobîl, de unde era coordonată activitatea din complexul atomic până în ziua deflagrației, 26 aprilie 1986.

Aceștia au prezentat imagini din interiorul camerei de control de la Cernobîl, la 33 de ani de la explozie. Panourile și ecranele sunt pline de rugină și fără lumina reflectoarelor este beznă deplină.

Turul de prezentare pentru jurnaliști va fi urmat de altele, destinate turiștilor, evident în condiții de protecție specială, pentru a nu le dăuna sănătății.

Mulți ani, turiștilor li s-a permis să viziteze doar curțile școlilor abandonate, parcurile de distracții și cartiere din zona de excludere de la Cernobîl. Zonele respective nu mai sunt considerate periculoase în prezent. Dar Reactorul 4, acolo unde s-a produs cel mai grav accident nuclear civil din istorie, a rămas închis pentru toată lumea, cu excepția cercetătorilor, a angajaților de la curățenie și a câtorva jurnaliști – până acum.

Citește continuarea pe TABU.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?