Wikipedia a strâns şase milioane de dolari din donaţii, pentru a putea continua să funcţioneze

 
Foto: bykid.com
Foto: bykid.com
Enciclopedia online Wikipedia a reuşit să strângă cele şase milioane de dolari necesare pentru a asigura funcţionarea site-ului până la data de 30 iunie, la finalizarea anului fiscal în curs, informează AFP.
Fondatorul enciclopediei online, americanul Jimmy Wales, a declarat că 125.000 de persoane au răspuns apelului de a dona bani pentru Wikipedia lansat în iulie 2008, ceea ce a dus la strângerea a patru milioane de dolari. La aceşti bani s-au adăugat alte donaţii substanţiale, în valoare de două milioane de dolari.

"Strângerea acestor fonduri ne va permite să acoperim cheltuielile pentru anul bugetar în curs, care se termină pe 30 iunie. Banii colectaţi vor servi la finanţarea operaţiunilor de toate zilele, precum cumpărarea de lăţime de bandă pentru internet sau plata salariilor celor 23 de angajaţi. De asemenea, vom continua dezvoltarea şi îmbunătăţirea software-ului necesar funcţionării enciclopediei", a detaliat Jimmy Wales pe site-ul fundaţiei non-profit Wikimedia.


Jimmy Wales a adăugat că, în afara celor şase milioane de dolari destinaţi funcţionării enciclopediei, donaţiile suprilmentare vor fi plasate într-un fond de rezervă, care va ajuta la echilibrarea costurilor după terminarea anului bugetar în curs.

Potrivit fondatorului Wikipedia, mai mult de 150.000 de voluntari au participat în ultimii opt ani la redactarea a peste 11 milioane de articole, în 265 de limbi, pentru Wikipedia. Mai mult de 275 de milioane de persoane vizitează site-ul în fiecare lună, pentru a accesa informaţiile gratuite oferite fără publicitate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?