Warren Buffett apreciază că economia SUA se află la punctul cel mai de jos al crizei

 
Foto: gfn.com
Foto: gfn.com
Economia Statelor Unite nu a început încă să îşi revină, dar a atins punctul minim, unde ar putea să mai rămână o perioadă, a declarat miliardarul american Warren Buffett.

"Este improbabil să asistăm la o agravare semnificativă a situaţiei. Am atins punctul cel mai de jos", a spus Buffett, într-u interviu difuzat miercuri de postul de televiziune CNBC.

"Nu am început să ne revenim, însă căderea a încetat şi vom începe să urcăm", a adăugat el, apreciind că SUA se află acum "în convalescenţă".

Miliardarul a explicat că situaţia s-ar putea înrăutăţi semnificativ doar dacă ar mai avea loc un "eveniment exogen dramatic" de tipul 11 septembrie, însă în ceea ce priveşte "problemele indentificabile", acestea rămân, dar "am depăşit faza critică".

Declaraţiile lui Warren Buffett vin la doar o zi după ce preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a afirmat că, din punct de vedere tehic, recesiunea din SUA "foarte probabil" s-a încheiat în acest moment.

Totuşi, Bernanke avertiza marţi că economia va mai fi percepută o perioadă ca fiind într-o situaţie proastă, deoarece multe persoane vor considera că securitatea locului de muncă sau situaţia lor personală nu se află la un nivel satisfăcător.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?