Anunț de ultimă oră de la meteo: Vremea va fi deosebit de rece! În ce zone va ninge?

 
Vremea
Vremea

Joi, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, iar în restul ţării valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3...-2 grade în jumãtatea de nord a Moldovei şi 6...8 grade în regiunile vestice. Cerul va fi noros.

Se vor semnala precipitaţii mixte în Oltenia şi pe spaţii mici în Muntenia şi în estul Transilvaniei, iar în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi sudul Dobrogei vor predomină ploile.

În zona montană vor fi precipitaţii mixte, iar pe crește ninsori. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 55...65 km/h. Pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată izolat cu depunere de chiciură.

Vremea în București

În Capitală, dimineața lapoviţă şi trecător ninsoare și -1...0 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade.*

Vremea la munte

La munte, cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare pe crește şi mixte în rest. Pe spaţii mici, se va forma polei. Vântul va suflă slab şi moderat, iar regimul termic nu se va modifică semnificativ.

Vremea vineri și sâmbătă

Vineri, vremea va fi deosebit rece în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Moldova și 9...10 grade în Banat, Crișana și sud-vestul. În zonele joase dimineața pe spații restrânse va fi ceață, asociată izolat cu depunere de chiciură.

În capitală, vremea se va menține mult mai rece decât în mod obișnuit în luna noiembrie. Dimineaţa în jur de –1 grad și condiții de ceață și 3-4 grade la amiază.

Sâmbătă, vremea se va încălzi ușor, dar cu toate acestea în nord-est va fi tot rece pentru această dată. Temperatura aerului va avea valori maxime de la -2 grade în nordul Moldovei, până în jur de 12 grade în Dealurile de Vest. În jumătatea de vest a țării, cerul se va înnora treptat și va ploua slab, dar pe arii restrânse. Vântul va prezența intensificări temporare în Câmpia de Vest, zona de munte în special pe crește, în deltă și pe litoral.

Îndeosebi, în zonele joase de relief, cu precădere în orele dimineții, local, va fi ceață asociată izolat și trecător cu burniță. Vor fi condiții de polei, la munte, în depresiuni, dealurile sudice și în Moldova.

În București vor fi condiții de ceață, dimineață. –3,-1 grade dimineață și 6-7 grade la amiază.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?