Veşti proaste de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele 3 zile

Marţi, vremea va fi în general închisă, iar precipitaţiile vor fi mai frecvente în jumătatea de sud-vest a ţării. În Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia şi local în Muntenia precipitatiile vor fi predominant ninsori în zonele mai înalte de relief şi mixte în rest. În sudul Dobrogei va ploua, iar în cea mai mare parte a zonei montane va ninge. În celelalte regiuni doar izolat vor fi ninsori slabe. În vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă din vestul şi nord-vestul Olteniei ninsorile se vor menţine moderate cantitativ şi se va depune în continuare strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h, dar şi pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze în general de 65...75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada. O zi relativ rece în Oltenia, Muntenia şi Moldova, în timp ce în rest vor fi valori apropiate de mediile climatologice, astfel că maximele se vor încadra între -2 şi 6 grade.Vremea în Bucureşti

În capitală, vremea va fi închisă și relativ rece. Maxima va fi în jur de 1 grad la amiază. Trecător vor fi posibile precipitații neînsemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare

Vremea miercuri şi joi

Miercuri, vremea se va menține în general închisă. Local vor fi precipitații mixte în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Dobrogei și pe spații mici în Maramureș și vestul Transilvaniei. In vestul Olteniei precipitatiile vor fi moderate cantitativ. În vestul Carpaților Meridionali ninge dar slab si izolat ninge şi în restul zonei montane. Vântul va avea intensificări, mai ales în prima parte a zilei, în sudul Banatului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nord-vestice.

În capitală, vremea se va menține închisă. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Dimineata, -2...0 grade si la amiaza, 2-3 grade.

Joi vremea se va menține în general închisă. Vor fi precipitații, mai ales ploi in vest, mixte în sud-vest si mai ales ninsori la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei și 8 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea va fi închisă în continuare, dar condițiile pentru precipitații mixte, slabe vor fi reduse. Dimineaţa, -2...-1 grad si temperatura maximă, 2...3 grade. 

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice vreme predominant închisă cu precipitaţii mixte în Maramureș, Banat și Crișana și mai ales ninsori la munte. Vânt cu intensificări la munte și în special în sudul Banatului unde poate depăşi la rafală 70-80 km/ora. Maximele, apropiate de cele normale pentru această dată: 4 grade la Timișoara, Oradea, Baia Mare dar și la Sibiu, 0 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, nori și precipitații mixte, mai mult ninsori în zona deluroasă și vînt moderat cu ușoare intensificări. La munte ninge și bate vîntul viscolind ninsoarea. Maximele, sub cele normale, vor fi între 0 și 2 grade.

Cer noros și în Dobrogea și izolat ploi în partea de sud a regiunii. La amiză doar 3 grade la Tulcea și 4 la Constanța.

În Moldova nici urmă de soare dar probabilitate redusă de precipitații. Maxime negative în nordul regiunii, -2 grade la Suceava, -1 grad la Botoşani și pozitive în rest, dar modeste: 1 grad la la Iași și la Focșani, 2 la Galați.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?