USR va depune plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea

Dragnea despre concediu: Am fost în trei țări, cu mii de români, la pescuit

USR a anunţat, miercuri, că va depune în această săptămână o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, privind convocarea sesiunii extraordinare a acestui for.

„În această săptămână USR va depune o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pentru neconvocarea Biroului permanent. E un caz clasic de abuz în serviciu”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, într-o conferinţă de presă, scrie mediafax.ro

El a spus că nu au fost îndeplinite condiţiile legale privind convocarea sesiunii extraordinare, întrucât convocarea BP nu a respectat prevederile constituţionale şi ale Regulamentului.

„Domnul Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie sau Regulament. Niciuna dintre cele 3 condiţii - solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost îndeplinită. El a pretins că sunt îndeplinite, explicaţiile cu şedinţa telefonică nu au acoperire în Regulament”, a mai spus Barna.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?