Unul dintre dosarele Arhiepiscopului Tomisului se întoarce la DNA

 
Unul dintre dosarele Arhiepiscopului Tomisului se întoarce la DNA
Unul dintre dosarele Arhiepiscopului Tomisului se întoarce la DNA

Dosarul penal in care IPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat pentru abuz in serviciu, marturie mincinoasa si inducerea in eroare a organelor judiciare a fost retrimis, joi, la DNA. Decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie si este definitiva.Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, contestatia depusa de procurorii DNA Constanta, la decizia Curtii de Apel din Constanta, care, in luna septembrie a anului trecut, constatase nulitatea ordonantelor de extindere a urmaririi penale in rem si de extindere a urmaririi penale fata de suspectii din dosar.

Magistratii din Constanta au dispus atunci excluderea tuturor probelor administrate in cursul urmaririi penale in legatura cu infractiunile deduse judecatii si a dispus restituirea cauzei la parchet.


Decizia nu a fost definitiva si a fost contestata de procurorii DNA, contestatie care s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Instanta a respins, joi, contestatia procurorilor anticoruptie din Constanta si a dispus retrimiterea dosarului la DNA, hotararea fiind definitiva.

Potrivit ziare.com, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este judecat, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Juvete
18 Jan 11:01
Specilitatea mai mariilor actuali ... abuz in serviciu, marturie mincinoasa si inducerea in eroare a organelor judiciare ... isi inchipuie ca ei au dreptul si sint scutiti de raspundere !!! Poolimea trebuie sa sufere sau sa le fie slugi !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?