Un drum din jud. Iaşi, asfaltat cu bani europeni, arată ca după război. UE a cerut banii înapoi

 
Un drum din jud. Iaşi, asfaltat cu bani europeni, arată ca după război. UE a cerut banii înapoi
Un drum din jud. Iaşi, asfaltat cu bani europeni, arată ca după război. UE a cerut banii înapoi

Sunt autorități locale care țin morțiș să se specializeze în lucrări de mântuială pe bani europeni. E și cazul oficialilor din Primăria Popricani, județul Iași. În 2001, au obținut 2 milioane de euro pentru a asfalta un drum. Șoseaua s-a stricat la scurt timp, primăria a fost nevoită să dea banii înapoi, iar drumul arată acum mai rău ca niciodată.

E greu de crezut că cei 19 km au fost, odată, asfaltați. Autoritățile locale reuşiseră să obţină 2 milioane de euro, fonduri Sapard. Numai că lucrarea din 2001 a fost făcută atât de prost, încât drumul s-a stricat imediat.

Uniunea Europeană a cerut banii înapoi primăriei din Popricani, pentru că nu fuseseră respectate normele de calitate. Autoritățile locale au avut conturile blocate până în 2014, când au reușit să returneze banii, cu ajutor guvernamental. Şi în acest caz, dar şi în altele referitoare la asfaltări făcute de mântuială pe bani europeni, o anchetă a procurorilor nu a găsit niciun vinovat.


Primăria Popricani încearcă acum să scape de drum și a dat o hotărâre prin care îl transferă Consiliului Județean Iași. Drumul nu poate fi preluat încă de Consiliul Judeţean pentru că trebuie refacute documentele tehnice. Iar asta va mai dura.

Până când cineva își va asuma responsabilitatea, cei peste o mie de locuitori din zonă sunt nevoiți să facă slalom printre gropile de pe drumul nimănui, scrie stiri.tvr.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?