Un cvadruplu asasinat mafiot șochează Italia

Ministrul italian de interne, Marco Minniti, a anunţat că se va deplasa joi în regiunea Puglia în urma unei ambuscade sângeroase petrecute miercuri şi care a declanşat un val de critici la adresa guvernului pentru subestimarea Mafiei din sud-estul ţării, transmit DPA şi AFP. Minniti este aşteptat să ţină un discurs pe tema securităţii publice în oraşul Foggia, din Puglia.Patru persoane au fost omorâte miercuri într-o ambuscadă, în plină zi, în apropiere de Foggia, când necunoscuţi înarmaţi i-au ucis pe Mario Luciano Romito, un cunoscut mafiot local, şi pe cumnatul acestuia, dar şi pe doi fermieri aflaţi în trecere.

'Acest tip de activitate criminală în Puglia (...) a fost considerat prea mult timp ca ''Mafia de rangul al doilea'', a declarat joi procurorul anti-mafia Franco Roberto, la postul de radio Rai.

El s-a referit la vendettele dintre diferite clanuri din ultimii 30 de ani, denunţând sutele de crime care au rămas, în majoritatea lor, nepedepsite.

Aşa cum a arătat ambuscada de miercuri, organizaţia mafiotă localizată în Foggia este 'mai violentă şi mai agresivă decât mafiile mai bine organizate precum 'Ndrangheta, Cosa Nostra şi Camorra', a comentat procurorul Roberti.

Asasinatele de miercuri ridică la 17 numărul morţilor violente comise de la începutul anului în această zonă, 'fief' al grupării criminale organizate intitulate 'Sacra Corona Unita'.

Conform poliţiei anti-mafia italiene (DIA), în sânul mafiei din această regiune are loc un 'război' marcat de 'frecvente reorganizări de putere' şi de 'formarea deosebit de periculoasă de alianţe transversale'.

Sacra Corona Unita (SCU) este cunoscută în general ca 'a patra mafia' din Italia, după Cosa Nostra din Sicilia, 'Ndrangheta din Calabria şi Camorra la Napoli. Cea mai puternică este 'Ndrangheta, care şi-a întins tentaculele în afara ţării în ultimii ani.

SCU, creată în anii 1970, s-a specializat în trafic de arme şi de droguri, având legături cu organizaţii infracţionale internaţionale.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?