Un baron PSD cere modificarea ordonanței care paralizează Justiția

 

Liderul PSD Vrancea, Maria Oprișan, consideră că OUG 7 trebuie modificată pentru că este „obligatoriu” ca secția specială pentru anchetarea magistraților să rămână sub autoritatea Procurorului General.

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat luni, la Parlament, înainte de ședința BPN al PSD, că este „obligatoriu” ca secția specială pentru anchetarea magistraților să rămână sub autoritatea Procurorului General, fiind necesară modificarea OUG 7.

„După părerea mea, acest aspect, ca și ceea ce s-a întâmplat și cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru că toate secțiile de procurori din România trebuie să fie sub Ministerul Public, sub Procurorul General Eu cred că această ordonanță trebuie pusă în nota constituțională și legală, iar eu cred că secția pentru anchetarea magistraților trebuie să rămână componenta Ministerului Public și să fie sub jurisdicția Procurorului General ca să poată exista control ierarhic în baza prevederilor constituționale”, a declarat Oprișan.

Întrebat dacă este o modificare obligatorie, vicepreședintele PSD a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
In penal se pot stabili reguli,organizarea e una si penalul ,alta
26 Feb 10:24
Dl Marian a citit intre rânduri,ca hastagii.Procurorii sunt organizati in trepte,dar penal,dosarele nu trec din treapta in treaptă până la procurorul general.Ce face procurorul de caz,aprobă directorul,sunt nemltumiti se pot adresa justitiei.Chiar si dl Procuror General .Veti zice dar cum il condamnă pe Brucan,ca a dat stirea cu teroristii la Bratesi si de aici armata lui Iliesu a făcut genocid,daca nu intervine dl Procuror Genral ?
Răspunde
0 0
mihaitza
25 Feb 16:03
Are dreptate Oprisan chiar daca nu independenta justitiei si neconstitutionalitatea ordonantei il mana pe el ci perspectiva post Dragnea!
Răspunde
0 0
Stefan
25 Feb 13:02
L-am vazut adineauri pe Dragnea ,este terminat ,nu mai are mult si cade!!!!!
Doamne-ajuta sa scapam de asta.
Răspunde
0 0
Stefan
25 Feb 13:01
L-am vazut adineauri pe Dragnea ,este terminat ,nu mai are mult si cade!!!!!
Doamne-ajuta sa scapam de asta.
Răspunde
0 0
OU nr 7 nu sperie pe judectori ca catuse,de unde o scoatei boieri prostia asta ?
25 Feb 12:21
Or eu am înebunit ,or sunt nebun deja !Cine a legiferat statut independent pentru secâia de cercetarea magistratilor ?De asta e lumea in strada,sa nu pătească ceva crem societății daca ar cădea pe mâna unui Koweshy ?Nu mai aveti responsabilitae blogeri ?Ce-s minciunle astea ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?