Un băiat cu sindrom Down a salvat două fetiţe de la înec

 

Când a venit momentul să intervină pentru a salva două fetițe ce se înecau, băiatul, care suferă de sindrom Down, nu a stat mult pe gânduri. Acesta a sărit în apă și a scos copilele la mal.

Valerio Catoia este din Italia, fiind un erou în adevăratul sens al cuvântului. Înca de la 3 ani, părinții l-au înscris la cursuri de înot, pentru a se putea dezvolta mai bine, iar adolescentul are pregătire de salvamar, scrie baby.unica.ro.

Este un înotător foarte bun, a participat inclusiv la Olimpiada Specială și s-a pregătit pentru a deveni salvamar.

Într-una din zile, băiatul era la plajă, împreună cu fratele și sora lui, în Lazio. Dintr-o dată, din apă s-au auzit țipetele a două fete, de 10, respectiv 14 ani, ce fusesera prinse de curent și erau pe cale să se înece.

Valerio, împreună cu tatăl său, au țâșnit în apă. Băiatul a salvat fetița de 10 ani, în timp ce tatăl a adus-o la mal pe cealaltă fetiță. Pentru fapta sa, Valerio a avut parte de admirația publicului, dar și de o medalie din partea Ministrului Sportului italian.

Faima băiatului este nu doar o victorie personală, ci și un pas înainte pentru vizibilitatea persoanelor cu sindrom Down din întreaga lume.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?