Un avion prăbușit peste un orfelinat, din cauze misterioase. Strania tragedie a bulversat lumea

 
Avionul s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Irkutsk în 1997
Avionul s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Irkutsk în 1997
Avionul s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Irkutsk în 1997 Avionul s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Irkutsk în 1997 Avionul s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Irkutsk în 1997

O tragedie fără precedent a avut loc în îndepărtata Siberie, acum 20 de ani. Cauza accidentului aviatic petrecut la Irkutsk în 1997 a fost stabilită oficial, numai pentru a fi contestată apoi de mai mulți specialiști.O tragedie fără precedent a avut loc în îndepărtata Siberie, acum 20 de ani. Cauza accidentului a fost stabilită oficial, numai pentru a fi contestată apoi de mai mulți specialiști.

Un avion Antonov An-124 s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Irkutsk, din îndepărtata Siberie pe 6 decembrie 1997. Ieri s-au împlinit 20 de ani de la tragedie.

Spre deosebire de marea majoritatea a accidentelor aviatice, în acest caz, cele mai multe victime au fost înregistrate la sol.

Toți cei 23 de oameni aflați la bord au murit. Alături de ei și-au pierdut viața 49 de oameni aflați în clădiri, inclusiv 14 copii dintr-un orfelinat.

Ce s-a întâmplat? Motoarele avionului au cedat pe rând la scurt timp după zbor. Piloții au încercat să mențină controlul asupra aeronavei, fără succes însă.

Avionul s-a prăbușit peste blocul nr. 45 de pe Strada Mira. Coada avionului a lovit blocul nr. 120 și un orfelinat. Kerosenul din rezervor a luat imediat foc.

Concluzia oficială a anchetei a stabilit că supraîncărcarea avionului, care zbura spre Vietnam, a fost motivul pentru care motoarele au cedat.

Ulterior, mai mulți specialiști au speculat că de vină ar fi fost cantitatea excesivă de apă din kerosen, care a dus la formarea de cristale de gheață în condițiile în care temperatura locală dera de minus 20 de grade Celsius.

O altă teorie lansată de un pilot de încercare rus specula că un pasager aflat la bord ar fi efectuat un apel la radiotelefonul pe care îl avea, interferând astfel cu echipamentul electonic.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?