Război TOTAL între palate: Replica lui Dragnea pentru Iohannis după ce acesta l-a făcut infractor

 

Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a declarat că „România nu are prim-ministru”, iar Dăncilă „nu înțelege cum funcționează statul”. 

Replica PSD nu s-a lăsat aşteptată, partidul de la guvernare spunând că "Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale".Iohannis a atacat-o dur pe Viorica Dăncilă, dar şi partidul din care face parte prim ministrul. "Prima cauză a problemei este că, de facto, România nu are prim-ministru. Iar a doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face orice fără să mă contacteze. Constat că PSD-ul, sub acest Liviu Dragnea, şi-a pierdut capacitatea de a face politică", a spus preşedintele României. 

"Doamna prim ministru m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, așa printre vizitele pe care le face doamna prim ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema? Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari, secretare. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României și asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional", a mai spus Klaus Iohannis. 

Iohannis a reacționat după ce Viorica Dăncilă a declarat, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională a României pentru a soluționa "blocajul" pe care l-a creat președintele prin neluarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

"Curtea Contituţională nu va rezolva problema, problema este una politică. În peste 25 de cazuri CCR mi-a dat dreptate și a declarat respectivele legi neconstituționale. În afară de asta, PSD nu mai este capabil nici să negocieze politic. Nici nu mai negociază, ci încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură, acest lucru se vede și în Parlament și în modul în care se guvernează", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis l-a atacat dur şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Dacă s-a ajuns în această fază să stabilească CCR, voi aștepta decizia CCR și după aceea voi acționa constituțional.  Majoritatea pesedistă a considerat, la Senat, că un termen rezonabil este două-trei luni. Prin amânarea acestei decizii nu se blochează activitatea Guvernului, acest Guvern fiind condus de infractorul Dragnea prin interpuși", a mai spus preşedintele României. 

 

Replica PSD a nu s-a lăsat prea mult aşteptată.

Într-un comunicat oficial de presă, la blocajul președintelui Klaus Iohannis, cel care nu dorește să numească în funcție doi miniștri propuși de Guvern. PSD îl amenință pe Iohannis și arată că vor utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația. ”Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte. Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală. Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă. În aceste condiții, PSD va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României.”, se arată în comunicatul PSD.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?