Traian Răzvan Ungureanu despre finala Franţa-Croaţia: Degoutant!

 

Europarlamentarul şi jurnalistul Traian Răzvan Ungureanu a comentat, în termeni duri, finala CM 2018, dintre Franţa şi Croaţia, atât din perspectivă sportivă, cât şi politico-mediatică. "E primul campionat mondial decis de neghiobia consecventă a unui arbitru," a scris Ungureanu în editorialul său publicat de adevarul.ro. 

"Finala Cupei Mondiale se va rejuca, desigur! Imediat după internarea lui Nestor Pitana, meciul poate fi reluat de la 0-0 sau, mai bine, de la 2-2, scorul real al finalei distruse de arbitrul-jucător Pitana. (...) Rusia 2018 e primul campionat mondial decis de neghiobia consecventă a unui arbitru. Croaţia a făcut fotbal din abundenţă, a controlat meciul şi a înscris un gol magnific. Inutil. Fără un singur atac propriu zis în primele 60 de minute de joc, Franţa conducea cu 2-1, după două decizii de arbitraj stupide cum numai un doctorat biruit pe plaiuri româneşti. Apropos: prostia înfloreşte între graniţele noastre, dar nu e monopol românesc. Putem fi mîndri, dar trebuie să ştim că avem rivali necruţători," scrie T.R. Ungureanu.

"Până la urmă, finala de pe Lujniki va rămâne o sesiune de ruletă răsturnată de un crupier nărod, ajutat de înregistrări video care cer un dram de minte, nu o căruţă de incompetenţă."

Europarlamentarul laudă Croaţia pentru faptul că "a zburat pe o mentalitate în care s-au văzut calităţi de mult pierdute în Europa de Est şi de mult suprimate în Europa de Vest. La capătul acestor evenimente bizare, Franţa e campioană mondială in vitro. (...) Revelaţia e Croaţia. Tocmai pentru că a urcat greu şi fără ajutorul unei pante înclinate favorabil."

"În sfârşit, pentru cine mai are chef de concluzii, Cupa Mondială a fost câştigată de Croaţia şi dăruită Franţei de Nestor Pitana, un arbitru care şi-a câştigat locul în Domul Invalizilor (mental)," mai punctează TRU.

Editorialul complet poate fi citit aiciAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?