Teodorovici, negocieri cu țuica pe masă

 

Ministrul Finanțelor a negociat cu țuica pe masă, când a pledat pentru scutirea de accize a celor care fac în gospodărie băuturile alocoolice din fructe, precum țuica și pălinca în limita de 175 de litri pe an.Președintele de ședință, Eugen Teodorovici a negociat facilități pentru micii producători de alcool cu țuică și palincă pe masă.

"Aveţi fiecare în faţă niște mici  amintiri, un cadou din partea preşedinţiei române. Vă invit să le priviţi, sunt semnul tradiţiei şi moştenirii culturale, dar e totuşi alcool, aşa că vă învit să le degustaţi puţin mai târziu."

Ministrul Finanțelor a pledat pentru scutirea de accize a celor care fac în gospodărie băuturile alocoolice din fructe, precum țuica și pălinca în limita de 175 de litri pe an.

Cu țuica pe masă, chiar și bine sigilată, oficialii europeni  s-au relaxat.

Totuși, cei mai mulți miniștri de finanțe au explicat că vor mai întâi un studiu pentru a vedea impactul eliminării accizei și abia după aceea să se poată lua, eventual o asemnea măsură și nu invers.

Românii produc anual peste un milion 300 de mii de litri de țuică în gospodării. Patronatele din industria băuturilor alcoolice susțin că 90 la sută din această cantitate e vândută la negru.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?