Teodorovici anunţă măsuri pentru întoarcerea românilor plecaţi la muncă în străinătate

 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţă că la nivel guvernamental vor fi iniţiate negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă "nevoii şi dorinţei de revenire acasă" a românilor plecaţi la muncă în străinătate."Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că "este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei'. Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă. Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la munca în străinătate", a scris Teodorvici, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Şeful de la Finanţe a transmis în finalul mesajului că: "Oamenii care înţeleg să fie alături de alţi oameni şi împreună pentru România ştiu deja ceea ce simt şi gândesc...#insistpentruRomania".


Pe data de 6 aprilie, la finalul reuniunii ECOFIN de la Bucureşti, ministrul Finanţelor declara că ţările europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri care să aducă o soluţie pentru mobilitatea selectivă, care duce la exodul creierelor.

"Poate în timpul Preşedinţiei române voi invita ţările care trimit lucrători în străinătate la o discuţie, să vedem ce e de făcut. Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie, pentru că nu putem să ne atingem obiectivele în situaţia actuală, de aceea discutăm acum despre scăderea competitivităţii, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influenţate de această mobilitate intra-europeană. Deci trebuie să încurajăm această mobilitate, dar trebuie şi să ţinem cont de tipul de măsuri pe care trebuie să le aplicăm pentru a nu fi afectaţi noi toţi", a afirmat atunci Eugen Teodorovici.

Acesta a precizat că situaţia mobilităţii selective în cadrul UE a fost unul din subiectele principale discutate la reuniunea miniştrilor europeni de Finanţe.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
pentru romanii de pretutineni
22 Apr 11:55
hehehe citi kknari psd au nevoie de un job bine plati pentru afara.romanii plecati nu au nevoie de organizatii PSD unde sint, ei se integreaza in tarile unde au ajuns hotii au probleme cu legea peste tot.TREZITI-VA.! Ahhh nu mai aveti forta de munca pai de ce? pai nu stiati ca asta-i caz penal adica TRADARE!
Răspunde
0 0
ORWEL 1984
22 Apr 05:55
Ciumat retard, uita-te la ORBAN care e un EXEMPLU ce INCURAJEAZA FAMILIILE si COPII !!! Voi, in afara ca sinteti niste taranoi de la coada vacii, sinteti si coorvari, sterili, impotenti, hoti, corupti, tradatori ! Ce EXEMPLU dati voi cind nu aveti familii, nu aveti copii, traiti in coorvasarie, va bateti joc de femei, de copii pe care ii avortati, ... sinteti niste nimicirui sociale, umane, morale ! VOI sinteti ca si popimea romana - Faceti ce zice popimea, nu faceti ce face popime ! HUUUUUUUUOOOOOOOO
Răspunde
0 0
ORWEL 1984
22 Apr 05:50
Daca cineva se mai indoia ca ASTIA sint redusi mintal acum orlando prostul satului o dovedeste. EL vorbeste ceea ce se discuta in clica ciumei rosii pe baza STATISTICILOR si cred ca pot obliga pe cei care muncesc afara sa devina SLUGILE LOR in afara ca sint VICTIMELE LOR !
Primele efecte vor fi ca multi romanii vor inceta orice relatii cu tara, si vor incepe sa INVESTEASCA in alta tara. Adica din 15-20 de miliarde anual vor incepe sa vina tooot mai putin. Banii vor fi compensati din IMPRUMUTURI ! Urmatorile miscari vor fi aducere de straini in tara ! Straini care vor fi prezentati foarte frumos, muncitori, draguti, vor fi atrasi sa vina cu familiile, si dupa una, doua generatii incepe circul ! Orlando si actualii ciumati vor fi deja transferati in brasilia rontaind miliardele furate copiilor romani !
''beneficiile'' vor fi ca alegerile vor putea fi manipulate mai usor pina se va stabili citi mai sint in realitate.
Răspunde
0 0
Radu
21 Apr 21:58
Prietene Orlando
Cei plecati din tara poate au dorința de a reveni dar cu siguranta nu au "nevoia ".
Vorbesti doar ca sa te afli in treaba.
Multinationalele au început deja să utilizeze foarte multi roboți in activitatea de producție, ei făcând producție de serie pot reduce foarte mult personalul. Este nevoie de muncitori in constructii, instalatii , activități de turism etc.
Pana cand sunt platiti mult mai bine in vest aceștia nu o sa revina in tara.
Încerci să te bagi singur in seama.
Răspunde
0 0
Asa gindeste un natarau care teage pe nas ...
21 Apr 21:08
Orlandino, inviei pe toti copii carora le-ai refuzat viata si pune-i la munca. Retard ciumat ...
Răspunde
0 0
Alin
21 Apr 19:09
Fripturistul asta ar trebui calcat cu masina...
Răspunde
0 0
Romanii de pretutindeni
21 Apr 17:37
Exista un Ministru al romanilor de pretutindeni? Acesta ar trebui sa isi indeplineasca atributiile: in primul rand sa stie cati romani se afla in fiecare tara si sa aiba un reprezentant local pentru fiecare tara, apoi sa aiba o pagina web unde cei care traiesc greu si nu isi gasesc locuri de munca sa poata sa aplice sa se intoarca in Romania. Unde este aplicatia, si unde este pagina de web a romanilor de pretutindeni ?
Răspunde
0 0
Romanii de pretutindeni
21 Apr 17:36
Exista un Ministru al romanilor de pretutindeni? Acesta ar trebui sa isi indeplineasca atributiile: in primul rand sa stie cati romani se afla in fiecare tara si sa aiba un reprezentant local pentru fiecare tara, apoi sa aiba o pagina web unde cei care traiesc greu si nu isi gasesc locuri de munca sa poata sa aplice sa se intoarca in Romania. Unde este aplicatia, si unde este pagina de web a romanilor de pretutindeni ?
Răspunde
0 0
johnneil
21 Apr 16:05
Cauta sa-i aduci in tara pe cei care au furat din bunul poporului. Pe cei certati cu legea si au dat bir cu fugitii. Pa cei care sunt dati in urmarire generala prin Interpol. Cei care au pedepse de executat.
Răspunde
0 0
Adrian
21 Apr 15:47
Eu nu inteleg cum a ajuns Romania condusa de astfel de oameni care cred ca tot ce zboara se si mananca...
Acest om este u hot si cauta forta de munca ca sa poata fura mai mult...creste forta de munca....cresc banii...si el impreuna cu partidul sau comunist vor putea fura si mai mult....
Pacat ca astfel de oameni conduc Romania....
M-as bucur foarte mult daca ar citi si "domniile sale" ce credem despre ei...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?