Teodorovici:"Alocațiile vor crește în funcție de decizia CCR pe buget"

 

Războiul bugetului pe 2019 s-a mutat la CCR, care ar treebui să ofere o motivare la sesizarea președintelui. Ministrul Finanțelor spun că alocațiile pentru copii vor crește, sau nu, în funcție de motivarea Curții.Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Eugen Teodorovici a declarat că a încercat să vorbească, pe tema bugetului, la Palatul Cotroceni, cu președintele Iohannis, dar a refuzat. În plus, el a dat asigurări că în ciuda opoziției PNL și a președintelui, alocațiile pentru copii vor fi majorate. Conform lui Teodorovici, primăriile pierd lunar 300 de milioane de lei din cauză că nu e aplicată legea bugetului.

”Unii de la PNL și președintele se bucură în speranța că decizia CCR e legată de deficit. Eu cred că se referă la procedura parlamentară. Nu putem avea plafoane mai mici și buget mai mare. Legea plafoanelor e cea care a stabilit deficitul. Oricât ar încerca PNL și domnul președinte să stopeze creșterea alocațiilor, noi vom lua această măsură, vom crește alocațiile copiilor. Vom decide în funcție de motivarea CCR.

Dacă președintele avea temerea că sunt cifre false, mă așteptam să fiu sunat. L-am rugat, când a depus jurământul domnul Suciu, să avem o discuție legată de buget, dar nu se dorește un dialog. Unii au o imaginație bolnavă.

După motivarea CCR, am putea avea într-o zi sau două bugetul în Monitorul Oficial. Asta, dacă domnul președinte înțelege să dea drumul la acest buget.

300 de milioane de lei pe lună pierd autoritățile locale pentru că impozitul pe venit se calculează pe legea veche, nu așa cum e prevăzut în legea bugetului. La investiții sunt peste 4,6 miliarde de lei în plus, nu un miliard de lei în minus.”, a spus Eugen Teodorovici la România TV.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?