Tensiuni între Rusia şi Republica Moldova după oprirea unor cetăţeni ruşi să ajungă în Transnistria

 
Transnistria, risc major
Transnistria, risc major

Mai mulţi cetăţeni ruşi, inclusiv artişti şi un parlamentar, au fost opriţi joi să intre în Republica Moldova, situaţie care a atras critici vehemente din partea preşedintelui prorus Igor Dodon şi a vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, care a catalogat situaţia drept "ruşinoasă".

Deputatul rus Pavel Şperov şi un grup de artişti care urmau să meargă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria pentru festivităţi organizate la 25 de ani de la începerea operaţiunii ruse de menţinere a păcii au fost opriţi joi pe Aeroportul din Chişinău şi au plecat înapoi în Rusia, relatează presa moldoveană.

Politia de Frontieră din Republica Moldova a argumentat că persoanele respective "nu au întrunit condiţiile pentru trecerea frontierei de stat" şi "nu au justificat scopul vizitei".

Deputatul Pavel Şperov este membru al Partidului Liberal-Democrat din Rusia, formaţiune de extremă-dreapta condusă de liderul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski.

Situaţia a atras critici vehemente din partea Administraţiei Vladimir Putin şi a preşedintelui moldovean, Igor Dodon, un politician prorus.

"Artişti care sunt o ameninţare la adresa integrării europene! O situaţie foarte urâtă, ruşinoasă", a reacţionat, prin Twitter, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care a cerut Ambasadei Rusiei de la Chişinău să ia măsurile de rigoare.

"Condamn categoric reţinerile nejustificate ale cetăţenilor ruşi pe Aeroportul din Chişinău. Consider aceste acţiuni drept o nouă provocare menită să submineze eforturile prezidenţiale de relansare a relaţiilor între R.Moldova şi Rusia, care continuă să se desfăşoare cu succes. Prezint scuze sincere persoanelor vizate de aceste acţiuni la aeroport", a declarat Igor Dodon.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?