TENSIUNI ÎN UCRAINA. Băsescu: E vorba de infiltrări, nu o invazie, de trupe ruse ce nu au ciocniri

 
TENSIUNI ÎN UCRAINA. Băsescu: E vorba de infiltrări, nu o invazie, de trupe ruse ce nu au ciocniri
TENSIUNI ÎN UCRAINA. Băsescu: E vorba de infiltrări, nu o invazie, de trupe ruse ce nu au ciocniri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, înainte de plecarea către Bruxelles, că în Ucraina au avut loc ”infiltrări” de trupe ruse, dar nu este vorba de o invazie, iar militarii ruşi nu au ciocniri directe cu armata ucraineană, solicitând însă sprijin al statelor UE şi NATO pentru Ucraina.

Băsescu a reiterat că, în analiza României, nu ar fi vorba de o invazie a trupelor ruse în Ucraina, ci de o infiltrare a militarilor ruşi.

”În ceea ce ne priveşte, în baza analizelor pe care le avem, punctul de vedere pe care îl voi exprima va fi următorul: în primul rând, faptul că în ultimele 10 zile este o puternică escaladare a transferului de tehnică militară de vârf, inclusiv armament greu, din Federaţia Rusă către separatişti. Al doilea element de analiză este că, în acelaşi timp, se produce o escaladare a participării specialiştilor în operarea tehnicii de luptă şi a unor ofiţeri care să conducă operaţiunile separatiştilor din Federaţia Rusă către Ucraina, în favoarea separatiştilor. În acelaşi timp, punctul nostru de vedere este că au loc infiltrări relativ importante de militari ai Federaţiei Ruse, care însă nu sunt angajaţi în confruntarea cu Armata ucraineană. Aş spune că principala ţintă a militarilor ruşi a fost localitatea Novoazovsk, dar sunt infiltrări, nu este vorba despre o invazie, în analiza noastră. Sigur, am văzut luări de poziţie, chiar oficiale, care vorbesc de 4.000 - 5.000 de militari, altele, de 1.000 de militari. În analiza noastră, care nu susţinem că este perfectă, au loc infiltrări de militari ruşi, care nu sunt implicaţi în ciocnirile directe cu Armata ucraineană, ei îndreptându-se către zona Novoazovsk sau staţionând în această regiune, cu bătaie către Mariupol”, a spus Băsescu, potrivit mediafax.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?