Telescaun spre nicăieri. Cum a risipit Primăria Iași banii pe un proiect inutil și fără profit

 

Cum să risipeşti banii pe proiecte inutile? Ne învaţă primăria Iaşiului, care a cheltuit 6,5 milioane de lei pentru construcţia unui telescaun deasupra unei poteci. După doar trei zile de la inaugurare, instalaţia a intrat în revizie tehnică. A mers o perioadă, iar acum este din nou oprită, relatează Realitatea TV. Telescaunul de la Iaşi are cel mai scurt traseu de ţară, 370 de metri. În excursia care durează mai puţin de 10 minute, ieşenii pot admira doar copacii. Şi, pentru că, încasările sunt extrem de slabe, investiţia făcută de primărie ar putea fi amortizată în aproape 400 de ani.

Pentru montarea unui telescaun în pădurea de la baza de agrement Ciric Primăria a alocat, în urmă cu doi ani, 6,5 milioane de lei, bani din fonduri europene. În 2015, încasările din vânzarea biletelor abia au ajuns la 15 mii de lei. Instalaţia este acum nefuncţională, iar ieşenii spun că primăria şi-a bătut joc de banii care puteau fi investiţi în alte proiecte.

Edilii promit că, în cel mult o lună, telescaunul va fi dat din nou în folosinţă.

"Firma care asigură mentenanţa la respectivul obiectiv la revizie anuală a descoperit că una dintre piese nu funcţionează corespunzător. Nu se pune problema de pierderi atâta timp când vorbim de o defecţiune. Cât timp nu funcţionează nu consumă curent electric", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași. 

Preţul unui bilet este de opt lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii. Plătitorii pot vedea, de la o înălţime de puţin peste 20 de metri, doar nişte copaci.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?