Tăriceanu, atac furibund: Lazăr trebuia demis. Nu pensie grasă, ci dosar penal!

 

Preşedintele Senatului consideră că procurorul general, Augustin Lazăr, trebuia "să dea socoteală" şi "demis pentru faptele sale" şi nu lăsat să se pensioneze."Pentru că postarea mea pe Twitter, conform căreia Klaus Iohannis a cumpărat tăcerea lui Augustin Lazăr cu o pensie uriaşă, a stârnit multe reacţii, mă văd obligat să fac precizări suplimentare. Augustin Lazăr trebuia demis pentru faptele sale şi nu lăsat să se pensioneze, cocoşat de premii şi distincţii, în orice caz nu cu o pensie imensă. Augustin Lazăr a făcut la Aiud poliţie politică şi trebuie să dea socoteală pentru faptele sale. Nu pensie grasă deci, ci dosar penal", a scris joi Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El a reamintit că, în 2008, ca premier, a emis Ordonanţa 24 privind deconspirarea Securităţii, în al cărei preambul scria: "În perioada de dictatură comunistă, cuprinsă între 6 martie 1945-22 decembrie 1989, PCR a exercitat, în special prin intermediul Securităţii, o permanentă teroare împotriva cetăţenilor ţării, drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale". Articolul 2 al Ordonanţei stabilea şi unele definiţii, printre care cea pentru colaborator al Securităţii - persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi pentru asimilaţi colaboratorilor - persoanele care, având competenţe decizionale, juridice ori politice, au luat decizii, la nivel central sau local, cu privire la activităţile Securităţii ori cu privire la activitatea altor structuri de represiune ale regimului totalitar comunist, care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.


Tăriceanu subliniază că "procurorul comunist Augustin Lazăr, 'având competenţe decizionale juridice', a respins repetat eliberarea unor deţinuţi politici, constatând, ca preşedinte al comisiei de eliberare, că respectivii deţinuţi nu şi-au revizuit atitudinile anticomuniste", lucru care îl "transforma, în mod automat, în colaborator al Securităţii ca poliţie politică".

"Augustin Lazăr a declarat pe propria răspundere, ca procuror - aşa cum îl obligă ordonanţa sus pomenită - că nu a colaborat cu Securitatea. Acum, faptele recunoscute chiar de el îl contrazic flagrant. Pentru această minciună, Augustin Lazăr trebuie să suporte rigorile legii, conform falsului în declaraţii prevăzut de Codul penal. În loc de asta, asistăm la invitarea sa onorantă azi, la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele României, la ceremonia de învestire a tinerilor magistraţi. Într-adevăr, li se oferă un exemplu minunat de moralitate", şi-a încheiat Tăriceanu postarea de pe Facebook.

Miercuri dimineaţă, Tăriceanu a scris pe Twitter: "Klaus #Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă! #România lucrului bine făcut!".

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
19 Apr 09:45
Cine oare o fi dat aceste legii cu pensii speciale?
Mai bine ne mai povestesti si noua ce ti-a mai destainuit fiul dizidentului Ursu.
Răspunde
0 0
ioan
19 Apr 03:05
Asta să se ducă la pușcărie , nu să se folosească de slugile din șparlament să-l ajute să fugă de brațul legii !!!
Răspunde
0 0
cotoi
18 Apr 19:21
Zise penalul .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?