Sumă imensă pentru pregătirea celor de la Situații de Urgență

 

Cazul Caracal, desele probleme ale serviciului 112 par să fi pus autoritățile pe jar. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de 10 milioane de euro pentru a-și pregăti personalul. 

Autoritatea de Management Programul Operaţional Capital Uman a aprobat, joi, proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, cu o valoare de peste 10 milioane de euro, şi care vizează aproape 9.000 de specialişti care activează în acest domeniu, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, la un eveniment de specialitate.

"Colegii din Autoritatea de Management POCU au aprobat astăzi (joi, n.r.) proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, depus de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi vizează formarea personalului implicat în intervenţii în situaţiile de urgenţă, de la dispecer, până la pompier şi alte categorii de personal. Deci, vizează cam 9.000 de astfel de specialişti, de lucrători la tot ce înseamnă intervenţii în situaţii de urgenţă în România", a afirmat Roxana Mînzatu, la evenimentul de promovare "Investiţii în domeniul sănătăţii prin Programul Operaţional Capital Uman".


Potrivit ministrului, paşii următori presupun semnarea contractului de finanţare şi demararea activităţii de instruire şi în zona de situaţii de urgenţă.

"A fost un apel necompetitiv. S-au mişcat foarte repede şi colegii din IGSU - beneficiarul - dar şi colegii din AM şi iată că astăzi, 26 septembrie, s-a decis aprobarea acestui proiect, urmând a semna contractul de finanţare şi urmând a începe toată partea de instruire de care, cred eu, e foarte, foarte mare nevoie şi în zona aceasta de situaţii de urgenţă. Deci, la cei 88 de milioane de euro pe care dvs. îi implementaţi în ceea ce înseamnă formarea personalului medical şi asistente şi medici şi personal de altă tipologie se adaugă de astăzi şi proiectul care vizează sistemul naţional de intervenţii în situaţii de urgenţă. Este important de ştiut că sunt bani europeni investiţi exact acolo unde avem mai mare nevoie", a subliniat şeful de la Fonduri Europene.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
??? Nu stiu indatoririle de serviciu ?! Nu au proceduri ?!
26 Sep 19:49
Nu au echipamente ?! Nu au pregatire !? Cum au fost angajati ?! Sa faca ce ?! Ce faceau pina acum ?! Isi cunosc sarcinile de servici ?! Au exersat vreodata ca le aplica ?!
Se arunca cu banii in firmele unor nenei ai partidului ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?