Suma fabuloasă plătită de un prinţ din Arabia Saudită, pentru a fi eliberat pe cauţiune

Un miliard de dolari. Acestă sumă enormă a fost nevoit să o plătească prinţul saudit Mutaib bin Abdullah pentru a fi eliberat pe cauţiune.El este acuzat de corupție și spălare de bani, infracţiuni pe care le-ar fi comis în timp ce era ministru al Gărzii Naţionale.

Prinţul a stat închis în hotelul Riyadh timp de trei săptămâni. În data de 5 noiembrie în Arabia Saudită au fost arestați 11 prinți, funcționari și businessmani pentru infracţiuni similare. Ei au fost plasaţi în hoteluri de lux în loc de închisori.

Majoritatea dintre aceştia se află în Ritz-Carlton din capitala saudită Riad, unul dintre cele mai scumpe hoteluri din ţară. El are 493 de camere.

Plasarea acestor reținuți într-un asemenea loc face parte dintr-o înțelegere de compromis. Dacă ei ar fi fost închiși într-o închisoare obișnuită, acest lucru ar fi iscat conflicte între ramurile puterii regale.

sursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?