STUDIU: România, relevanță aproape de zero în UE, înainte de preluarea președinției rotative

 

Un studiu al think-tank-ului European Council on Foreign Relations (ECFR) arată că relevanța și influența României în Uniunea Europeană este minimă, în total contrast cu mărimea și populația sa.

Studiul ECFR încearcă să măsoare, printre altele, capacitatea statelor membre de a influența politicle europene și de a forma coaliții în scopul influențării politicilor europene.

În acest sens, autorii studiului au intervievat 877 de profesioniști care lucrează în domeniul politicilor europene în guverne, think-tank-uri, Universități și presă.

La întrebarea ”Ce stat membru UE ar contacta guvernul țării voastre pe teme de politică europeană?”, răspunsul este clar.

Germania se află pe primul loc, cu 20% dintre voturi, Franța pe locul doi cu 13,8% și Marea Britanie pe trei, cu 9,9%. Polonia vine pe locul șase, cu 4,8%. În schimb, România vine abia pe locul 23, cu 0,8% din voturi.

Răspunsul specialiștilor explică astfel că influența României în UE este aproape de zero. De fapt, sub țara noastră se află doar Cipru, Bulgaria, Croația, Slovenia și Malta, țări cu o populație mult mai mică decât a României.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?