Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un star al cinematografiei franceze își vinde impresionanta colecție de rochii

Saturday, 19 January 2019, 17:56 Sursă: REALITATEA.NET

Aproape 130 de rochii create special pentru Catherine Deneuve de regretatul Yves Saint Laurent, un prieten apropiat al actriţei, vor fi scoase la licitaţie de casa Christie's pe 24 ianuarie. Printre ele se află şi o rochie aurie, purtată de vedeta franceză la o gală Oscar şi estimată la un preţ cuprins între 2.000 şi 3.000 de euro. 

Catherine Deneuve, pasionată de modă şi adeseori prezentă în rândul publicului care asistă la prezentările de modă organizate la Paris, a decis să se departă de colecţia ei de rochii Yves Saint Laurent odată cu vânzarea vilei sale din Normandia, unde rochiile au fost depozitate în ultimele decenii.

"Atunci când a intrat în posesia tuturor acelor articole vestimentare, nu avea la Paris şifoniere suficient de mari pentru a le păstra pe toate", a declarat Francois de Ricqles, preşedintele diviziei franceze a casei Christie's.

Catherine Deneuve, în vârstă de 75 de ani, nu a precizat modul în care va utiliza banii pe care îi va obţine în urma acestei licitaţii.

Yves Saint Laurent, unul dintre cei mai influenţi creatori de modă din secolul al XX-lea, care a popularizat fracul pentru femei, a murit în 2008. El şi Catherine Deneuve s-au cunoscut când actriţa avea vârsta de 22 de ani şi de atunci au rămas prieteni apropiaţi.

"Ea se afla acolo, în timpul tuturor momentelor importante din cariera lui, în primul rând al spectatorilor prezenţi la prezentările lui de modă. El o săruta pe obraz de fiecare dată, imediat după ce făcea o plecăciune pe podium, la finalul show-urilor sale", a declarat Camille de Foresta, coordonator de vânzări în cadrul casei Christie's.

"El îi oferea putere şi încredere, întrucât ea a spus la un moment dat că a purta o rochie Yves Saint Laurent e ca şi cum ai purta o armură uşoară", a adăugat Camille de Foresta.

Alături de cele 130 de rochii haute couture, alte 170 de loturi vor fi puse în vânzare de vedeta franceză în cadrul unei licitaţii online, ce va avea loc între 23 şi 30 ianuarie. 

Alte articole din: VEDETE
Alte articole din: VEDETE