ZIUA PĂCĂLELILOR, 1 APRILIE. Cele mai tari farse de în 1 APRILIE, în imagini

Tuesday, 31 March 2015, 14:46, Sursă: REALITATEA.NET

ZIUA PĂCĂLELILOR, 1 APRILIE. Mâine este 1 Aprilie, Ziua păcălelilor, aşa că trebuie să fiţi pregătiţi cu cele mai tari farse pentru prieteni şi colegi.

Adaugă părerea ta

ZIUA PĂCĂLELILOR, 1 APRILIE. Vă prezentăm în galeria foto cele mai tari farse de 1 Aprilie.

De ce este 1 aprilie ziua păcălelilor

Civilizațiile antice, precum cea romană sau hindusă, sărbătoreau trecerea în noul an în preajma zilei de 1 aprilie. Momentul era o continuare a echinochțiului de primăvară, care are loc în 20 sau 21 martie. În Evul Mediu, Anul Nou era sărbătorit în 25 martie.

1 aprilie - ziua păcălelilor. Teoria calendarului

Toate acestea s-au schimbat în 1582, când Papa Grigore al XII-lea a introdus noul calendar - gregorian - în locul calendarului iulian care era până atunci în vigoare. Noul calendar propunea ziua de 1 ianuarie drept prima zi a anului.

În acel an, Franța a trecut la calendarul gregorian, însă mulți cetățeni au refuzat să accepte sau nu au aflat de noua dată a Revelionului. Ei sărbătoreau Anul Nou tot pe 1 aprilie. Majoritatea a considerat extrem de amuzantă eroarea ”tradiționaliștilor”, iar acea zi a început să fie marcată de farse, oamenii încercând să își păcălească prietenii să creadă în lucruri false.

Această teorie susține că practica s-a răspândit în întreaga Europă, însă este greu de crezut că explicația este reală, mai ales că alte țări au adoptat calendarul gregorian mult mai târziu. În Anglia, de exemplu, Anul Nou a fost sărbătorit pentru prima oară în data de 1 ianuarie în 1752, iar ”ziua păcălelii” era deja de multă vreme cunoscută în această țară.

1 aprilie - ziua păcălelilor. Teoria bufonului

O altă versiune a fost oferită de profesorul de istorie Joseph Boskin, de la Universitatea din Boston. Acesta susține că tradiția a început în timpul domniei împăratului roman Constantin, care i-a permis, timp de o zi, în 1 aprilie, unui bufon pe nume Kugel să fie împărat.

Kugel a dat un singur decret în mandatul său, proclamând ziua de 1 aprilie drept sărbătoarea absurdului. Teoria a fost publicată în 1983, însă s-a dovedit a fi, la fel ca multe informații care circulă în ziua de 1 aprilie, doar o altă farsă.