Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zeci de pacienţi dorm pe paturi pliante, pe holurile Spitalului de Urgenţă Floreasca

Monday, 09 February 2009, 12:45 Sursă: NewsIn

"În această situaţie nu este doar acest spital. Nu este normal ca pacienţii care ar putea fi internaţi şi în spitale de boli cronice să stea pe paturi pliante, pe holurile spitalului. Însă, vrem să demonstrăm că un număr mai mare de paturi în spital nu este o soluţie", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr. Bogdan Opriţa.

Potrivit acestuia, aglomeraţia din spitale ar putea fi evitată dacă medicii de familie şi ambulatoriile de specialitate ar prelua o parte din pacienţii care necesită, în primă fază, doar investigaţii medicale.

"În primul rând populaţia ar trebui informată să se prezinte întâi la medicul de familie sau în ambulatorii şi apoi la spitalele de urgenţă, pentru că aglomeraţia se produce în momentul în care vin la urgenţă pacienţi de 60 de ani care nu îşi ştiu istoricul medical şi nu au fost de ani buni la un medic de familie", a mai spus dr. Opriţa.

O mare parte dintre pacienţii care ocupă paturile pliante, unele dintre ele amplasate şi pe holurile spitalului, sunt internaţi pentru diferite investigaţii medicale sau se află sub supravegherea medicilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri