Zece minute de ploaie torenţială au dus la ruperea unui drum din Argeş

Sunday, 06 September 2009, 04:30 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
O ploaie torenţială de doar zece minute a fost de ajuns pentru ca drumul dintre două cabane, din judeţul Argeş, să fie rupt în două locuri şi să devină impracticabil. Torenţii puternici formaţi pe versanţi în urma precipitaţiilor abundente s-au revărsat peste drumul care leagă cabana Voina de cabana Cuca.

Cantităţile de precipitaţii au depăşit 50 de litri pe metrul pătrat. Trei maşini au rămas blocate la cabana Cuca şi alte două s-au împotmolit în mijlocul drumului.

"În zonă s-au deplasat agenţii Postului de Poliţie Lereşti, care au constatat că, în urma precipitaţiilor abundente, drumul forestier care face legătura între cabanele Voina şi Cuca a fost rupt de ape şi mai multe autoturisme ale turiştilor care erau cazaţi la cabane au rămas blocate în zonă", se precizează în comunicatul de presă al IPJ Argeş.

Poliţiştii, au reuşit cu ajutorul mai multor voluntari, să-i scoată din zona periculoasă pe cei 15 elevi care rămăseseră izolaţi după ruperea drumului şi să-i ducă în siguranţă la cealaltă cabană.

"Cu ajutorul mai multor voluntari din comună, s-a acţionat pentru scoaterea a opt autoturisme la drumul de acces, iar un grup de 15 elevi a fost condus pe jos până la cabana Voina", se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Argeş.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri