Zece cazuri noi de gripă porcină în România, bilanţul total a ajuns la 209 pacienţi

Friday, 07 August 2009, 18:55 Sursă: NewsIn

Germania continuă să înregistreze cele mai multe cazuri noi de gripă porcină din Uniunea Europeană, în numai 24 de ore fiind confirmate 594 de infectări cu virusul A/H1N1, iar numărul total ajungând la aproape 9.210 de pacienţi.

Alte numeroase noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în Olanda (395) şi în Italia (263). De la apariţia virusului, în Europa au fost depistate peste 32.300 de cazuri şi au murit de gripă porcină 42 de persoane, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA. Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima dată, la sfârşitul lunii martie, în Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteză fără precedent", potrivit organizaţiei, care a subliniat că "în cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste şase luni ca virusurile gripale să se propage aşa cum a făcut virusul A/H1N1 în mai puţin de şase săptămâni.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri