Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vier Pfoten România şi Agent Green cer PE să interzică folosirea animalelor sălbatice în circuri

Wednesday, 15 July 2009, 11:07 Sursă: NewsIn

Aceştia arată că o alternativă la circuri ar fi jocurile electronice 3D cu animale sălbatice.

"Animalele sălbatice ţinute în captivitate suferă tulburări comportamentale grave deoarece sunt ţinute în lanţuri, forţate să facă lucruri pe care nu le-ar face niciodată în natură, bătute adesea de dresori, separate de semenii lor, cumpărate şi vândute, mutate dintr-un loc în altul. Practic, animalele sunt tratate drept obiecte de amuzament pentru oameni", se mai arată în comunicat.

Ursul, leul, elefantul, hipopotamul, girafa, rinocerul, tigrul, leul de mare sunt speciile sălbatice care sunt cel mai des exploatate în circuri. O cuşcă  de circ măsoară de obicei 12 mp pentru un urs şi 100 mp pentru un elefant. Cercetătorii spun că habitatul natural pentru astfel de mamifere mari este de obicei de 600 kmp pentru elefant şi de până la 1.000 kmp pentru urs, precizează Agent Green.

"Ţări europene precum Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda Austria, Polonia, Suedia, Slovacia, Cehia şi Ungaria au impus deja interdicţii asupra folosirii animalelor sălbatice în circuri. În România nu există o astfel de iniţiativă, dar o luăm noi astăzi. Am intenţia să transform această iniţiativă într-una la nivel european", a declarat Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European.

Vier-Pfoten a iniţiat anul trecut o campanie la nivel european pentru interzicerea la nivelul Uniuni Europene a folosirii animalelor sălbatice la circ.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri