Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viceconsulul SUA la Viena a fost notar pentru Necolaiciuc, potrivit Cotidianul

Friday, 12 June 2009, 21:41 Sursă: Cotidianul

Conform unui act semnat pe 1 iunie 2005, la Ambasada Americană din Viena, Mihai Necolaiciuc o împuternicea pe Ileana Preda, avocat rezident în Statele Unite, să cumpere, în numele său, un apartament în Palm Beach, Florida. Hârtia a fost autentificată prin semnătura viceconsulului american la Viena, Matthew Scott, şi a fost trimisă prin fax celui de la care a cumpărat casa.

Două săptămâni mai târziu, avocatul lui Necolaiciuc a semnat contractul de ipotecă pentru apartamentul 501 din complexul "Tower Condo-minium City Place", în valoare de aproape 300.000 de dolari.

Potrivit normelor de creditare de atunci, băncile americane solicitau clientului să fie cetăţean american, rezident sau să aibă o viză pe termen lung.

Asta înseamnă că, la patru luni după fuga sa din ţară, Necolaiciuc deţinea deja cel puţin o viză de şedere pe perioadă îndelungată în Statele Unite. În plus, actul aflat în posesia ziarului Cotidianul arată că, în iunie 2005, Necolaiciuc avea deja depozite bancare de sute de mii de dolari în alte ţări decât România, cu care a putut să garanteze creditul luat.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri